Selecteer een pagina

Projecten

Op deze pagina treft u voorbeelden aan van projecten op het gebied van project-management die ik gedaan heb. Voelt u zich vrij mij te benaderen met uw vraag, ik ben u graag van dienst. En als ik het niet kan, weet ik misschien wel iemand anders die u beter van dienst kan zijn.

Opdrachtgever:  VNU, opdracht liep via hansheesterbeek.com
Opdracht:            Werven van geschikte kandidaten voor functies van accountmanager
Doelgroep:          Accountmensen die voor de diverse media kunnen werken van VNU
Taken:                 Productie en begeleiding Masterclass Branding

Omschrijving:

De huidige arbeidsmarkt (2007) is erg gespannen.
De juiste mensen zijn vaak lastig te vinden. Het plaatsen van advertenties is niet altijd de beste oplossing. Om meteen in de juiste vijver te vissen hebben de accountmanagers die nu bij VNU werken in hun eigen omgeving gekeken of er geschikte kandidaten zijn. Die konden zich na uitnodiging aanmelden. Mensen werden in groepen ingedeeld. Ieder groep bestond uit team van mensen en een begeleider van VNU (iemand die er al werkt). Deze groepen krijgen uitleg hoe je een merk in de markt zet, waarna ze een script moesten schrijven voor korte commercial. Dat moesten ze in relatief korte tijd op film zetten. Aan de hand van een script werd het filmpje gemonteerd. Op een dvd die iedereen na afloop meekreeg zijn de resultaten te zien. Hiermee zette VNU zich op ‘andere’ manier in de markt neer en zijn er goede kandidaten geworven.

 

Opdrachtgever: Stichting NFK (Nationaal Fonds Kinderhulp)
Rol:                    Projectleider onderzoek

Projectomschrijving

Onderzoek het nut en de noodzaak van 2 kranten die Kinderhulp uitgeeft (onder kinderen en volwassenen) en kom met aanbevelingen. Onderliggende vraag: is het zinnig ons geld hieraan te besteden na 4 jaar uitgeven van de krant. Je kunt geld immers maar 1 keer uitgeven.
Kinderhulp is er om aan tienduizenden kinderen in de jeugdzorg een beetje "ander" geluk te bezorgen.
Dit project is uitgevoerd in nauwe samenwerking met Esther Visser van Papilio Marketingoplossingen.
Resultaat: Krant werd enorm gewaardeerd door beide groepen lezers, vele melden zich aan om mee te willen werken aan artikelen voor de krant.

Facebook Twitter Email Linkedin Pinterest