Selecteer een pagina

Referenties

Op deze pagina leest u ervaringen en referenties van mensen met Effectiever Netwerken.

Heeft u verder vragen, mailt u mij dan, ik help u graag verder.
—————————–
Een impressie van een ‘proef’ avond gemodereerd netwerken bij Vrouwinbedrijf:
Netwerken met (onmiddellijk!) resultaat op 15 januari 2009 leest u hier

——————
Op de simpele trefwoorden ‘kleur – netwerken’ ontmoette ik Ingeborg van Meggelen. Samen met collega Gijs van Dinther gaf zij de workshop Ondernemend Netwerken, Uitnodiging LLTB .
Netwerken begint met contact maken, op zoek naar een klik. De eigen houding bepaalt voor een groot gedeelte de eerste reactie van de ander. Ieder kan kleur geven aan zijn eigen houding en gedrag en daarmee gemakkelijke contact maken. Ingeborg van Meggelen maakt snel contact en is geïnteresseerd in de doelgroep. Zij weet snel te reageren en een programma te maken dat aansluit op de wensen van de doelgroep.

Het programma duurde ongeveer 2,5 uur. In dit uur werd in verschillende werkvormen geoefend met het leggen van contacten en het terugkoppelen. Een inspirerende, boeiende en vooral gezellige middag voor LLTB Vrouw en Bedrijf.
November 2011, ing. Ruud Pruijsten-Timmermans | Medewerker kadervorming/Vakgroepsecretaris LLTB

——————————

Testimonial van workshop effectief netwerken , oktober 2009 bij Politie NOG in Apeldoorn.

Zonder er bewust mee bezig te zijn, heeft iedereen wel een werkend netwerk om zich heen. Zowel privé als zakelijk. Voor mijn werk als wijkagent is een goed werkend “netwerk” essentieel. Hoe effectiever je gebruik maakt van je netwerk, hoe succesvoller deze zal zijn.

Tijdens de door mij, in oktober 2009, gevolgde workshop “Effectief Netwerken” bij Ingeborg van Meggelen van “Net even anders”, werden mij een aantal handige tips en trucs aan de hand gedaan om eens goed en kritisch naar mijn bestaande netwerken te kijken, nieuwe netwerken op te bouwen, te onderhouden en in te zetten voor de voor mij beoogde doelen. Ook andere middelen dan de meest traditionele manieren kwamen hierbij aan de orde. Mede daardoor ben ik voor mijn werk in de wijk gebruik gaan maken van o.a. Twitter, hyves en een weblog. M.a.w. de digitale sociale netwerken. Netwerken die, in de korte tijd dat ik ze gebruik, al het nodige “succes” hebben opgeleverd.

Wat mij betreft is de workshop “effectief netwerken” van Ingeborg van Meggelen een aanrader voor iedereen die in zijn werk te maken heeft en gebruik maakt van een netwerk.

John Elskamp, wijkagent team Epe wijk Vaassen Zuid-West
ook te vinden op twitter onder @polepe en @johnelskamp
———————–

Testimonial: Een ongekend waardevolle bijdrage (bij gemodereerd netwerken)

Bij Eric Minten, was het gelijk de eerste de beste keer bij een netwerksessie van Heritage Business Lounge raak. Geruime tijd was hij op zoek naar het adres van de regisseur Kay Pollak voor zijn seminar ‘As it is in heaven’. “

Op verzoek van de moderator (Ingeborg van Meggelen)om concreet aan te geven waar ik momenteel op zoek naar was”, aldus Minten, “riep ik enigszins lacherig: het adres van Kay Pollak.
Tot mijn grote verbazing, antwoordt een van de deelnemers: “Ik zou zelf niet weten wie het is, maar ik ken wel iemand in mijn netwerk die hem zeker wel kent, dus ik ga daar achteraan.
Vier dagen later had ik het adres, vijf dagen later was het contact gelegd en mijn afspraak met Pollak in Zweden gepland. Voor mijn seminar was dit contact van ongekende waarde, dat ik dankzij Heritage Business Lounge heb weten te bemachtigen. Dit is netwerken ten top.”
————-

Op dinsdag 14 april 2009 faciliteerde ik een speedworkshop effectief netwerken bij Diversity Works . Er kwamen 130 mensen op af.

Dit zegt een deelnemer Agnes Wijma van de workshop: “Ingeborg nodigt je door haar inspirerende verhaal en de opdrachten die ze geeft uit om zelf in actie te komen. Juist deze oefeningen geven meerwaarde aan de workshop. Je ervaart wat netwerken is. Op een prettige manier expirimenteer je eerst in tweetallen en daarna als je wilt in een grotere groep met netwerken. Het gaf mij en veel van de andere aanwezigen nieuwe ideeen en energie!”
——————-

Op 8 maart 2009 was ik, vanwege International Vrouwendag, gevraagd als Colour Coach in het thema cafe tijdens het FNV Vrouwenbond festival in Utrecht met de titel: Verwen je ambitie. Centraal stonden de volgende vragen: ‘Wat wil jij? Waar liggen jouw ambities? Hoe ga je die verzilveren? En hoe bewaak jij hierin je grenzen en balans?

Het FNV Vrouwen Festival biedt vele mogelijkheden. Het was een feestelijke dag waarop je kon netwerken, talkshows bijwonen, workshops volgen of gewoon even een relax momentje voor jezelf kon nemen. Ik gaf soms een korte presentatie over kleuren en ook veel mini coachings, met verbluffende resultaten voor de vrouwen.
—————————-

Ervaringen

In 2009 en 2010 faciliteerde ik tijdens Diversity Works de speedworkshop: Bouwen aan een effectief netwerk. Hier een verslag.

Op 8 maart 2009 was ik, vanwege International Vrouwendag, gevraagd als Colour Coach in het thema cafe tijdens het FNV Vrouwenbond festival


Vrouwenwoensdag.nl

11 februari 2009, effectiever netwerken

Grace Dias van Vrouwenwoensdag neemt zelf deel aan een avond over netwerken. Tijdens het matching gedeelte komt ze in aanraking met Maaike Warmoltz van Deeltijdtalent. Ze ervaart zo zelf weer dat netwerken dus echt werkt. 8 april 2009, Bouwen aan een effectief netwerk
————————-

“Na het bezoeken van twee workshops van vrouwenwoensdag, ben ik overtuigd. Bij deze vrouwenorganisatie wil ik graag horen; betrokken, zelfstandige en inspirerende vrouwen die elkaar op zo’n avond echt willen helpen en een luisterend oor bieden.De workshop ‘het bouwen aan een effectief netwerk’, werd geleid door Ingeborg van Meggelen en was een avond vol herkenning, praktische oefeningen en inspiratie waarbij 13 ondernemende en gedreven vrouwen elkaar op weg hielpen met tips en contacten uit elkaars netwerken/ervaringsgebieden.
Het leidde zelfs tot concrete afspraken voor o.a. een ‘acquisitie-uitwisselingmiddag’ met een aantal vrouwen waarbij acquisitie deel uitmaakt van de dagelijkse werkzaamheden. Met haar enthousiasme en inhoudelijke kennis is Ingeborg in staat om je na 3 uur met een voldaan gevoel en vol energie naar huis te laten gaan zodat je je alweer verheugt op de volgende vrouwenwoensdag workshop. Want zo’n avond blijkt altijd weer te kort…

Anne-Marie Blokland Senior Consultant Van der Houwen Recruitment
Top Qualities: Expert, On Time, High Integrity

Facebook Twitter Email Linkedin Pinterest