Selecteer een pagina

Zaterdagochtend.

Heb je niet wat beters te doen? vast wel…en toch..effe kijken of er nog reacties zijn op mijn log.

Ik kom een artikel van Louise Hildebrand tegen genaamd Te pittige column en die maakt nu, dat ik hier toch ook even zelf over ga schrijven. In eerste instantie dacht ik: aardig, dat ze erover schrijft, maar toen ik mijn koffie nam, dacht ik: he..herken ik hier iets?

Als ik haar woorden " onafhankelijk journalist " nu eens vervang door Zelfstandig ondernemer wat doet dat dan met mij? Ineens ging ik me dus afvragen: ben ik wel zo zelfstandig?? en..wat onderneem ik dan?? Is het niet een contradictio in termunus?

Zelfstandig is voor mij: je eigen broek op kunnen houden, eigen inkomsten verwerven door zelf opdrachten uit te voeren, of uit te laten voeren. Niet voor een baas dus en bij voorkeur met collega’s of anderen ‘verwanten’. Ook het woord onafhankelijk komt hier naar boven.

Ondernemer: ik onderneem iets, ga eropuit, vertel de wereld waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en dan vragen ze mij vervolgens daarvoor.

Hamvraag

Op zich, die 2 woorden das meer een woordspelletje, maar de combinatie, daarvan vraag ik me nu af: is dat eigenlijk wel mogelijk? Ergens denk ik van wel, maar het vraagt ook iets van mij. Het vraagt van me dat ik allert blijf op wat ik graag wil bieden aan de wereld, en dat ik het niet omdraai, en lever wat de wereld denkt van mij te kunnen ‘gebruiken’ of nodig te hebben. Oftwel, dan raak je je zelfstandigheid, onafhankelijkhied en ondernemendheid mogelijk kwijt. Daarmee ‘jongleren’ vind ik niet altijd makkelijk. En dan kom ik toch weer terug op mijn artikel van 7 juni : met de titel : en Nu??  waarin ik schrijf over Human Design 

Kernwoorden die bij een Projector horen (overgenomen uit hun artikel hierover in engels) : it seeks attention. It also pays attention. Begin with the virtue: a quality of Projectors is to automatically acknowledge other people. It’s also the same reason they want and expect attention from others, but since they don’t necessarily get it, but can’t understand why not, the theme as it is named does resonate. But this doesn’t mean one is trapped by bitterness, by any measure! Being able to recognize can be turned toward oneself. Paying attention to not getting attention resolves the issue completely.

In mijn eigen woorden: geef aandacht aan anderen, blijf vooral doen wat je leuk vind, of….. zoals Ritzo Ten Cate  gisteren in een mail aan mij zei: …"misschien moet je iets minder je best doen. De beste dingen overkomen je. Het enige wat je zelf kunt doen is zorgen de overkom kans te maximaliseren door op leuke plekken te zijn en zien wanneer je iets overkomt en daar iets mee doen…".

Hij is trouwens bezig met een project over KIJKEN, daarover een andere keer wellicht meer…

geniet van je weekend, ga ik verder ook doen…