Selecteer een pagina

Vol trots wil ik jullie deelgenoot maken van het volgende heuglijke feit:

dit jaar bestaat Entre Jeunes SVE 10 jaar en ik ben 10 jaar geleden daar de bedenker, oprichter en dus initiator van geweest…op 19 november wordt dit gevierd…

Hoe het begon?

Ik ben in 1996 voor mezelf begonnen met mijn bedrijf Nèt even Anders. Kort daarna zocht ik naar een netwerk om me bij aan te sluiten, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Na een paar telefoontjes kwam ik uit bij de SVE , en naar een paar gesprekken met Karin van Rooijen kwam het voorstel om dan zelf een netwerk op te richten. Dat heb ik gedaan en samen met 3 andere dames zijn we van start gegaan. Bewust als vrouwen netwerk opgezet omdat vrouwen toch anders ondernemen dan mannen en wij elkaar nog veel te leren en inspireren hebben, en zo ook elkaars rolmodellen kunnen zijn en worden.

Na een jaar voorbereiding zijn we de markt opgegaan en sindsdien is Entre Jeunes  HET netwerk in Nederland voor Startende vrouwelijke ondernemers met een eigen bedrijf tussen de 0 en 5 jaar. Na een paar jaar heb ik het ‘leiderschap’ overgedragen maar ben het wel altijd blijven volgen, in goede en ook mindere tijden. Ik ben dan ook heel trots dat we na 5 jaar het eerste feest hadden en nu na 10 jaar weer.

Wat is het?

Netwerken is voor mij meer een manier van ZIJN, van hoe ik in het leven sta. Ik Vind het altijd weer boeiend te horen wat een ander doet of graag wil gaan doen en om dan te kijken of je elkaar kunt helpen om weer een stap dichter bij je doel te komen. Van oprechte interesse. En dat kan overal, in een lift met iemand pratend, tijdens een feestje of op een bijeenkomst of tijdens netwerk avond. Dat haalt de lading ook af van het woord. Veel vrouwen denken vaak toch: dat kan ik niet, dan moet ik acquisitie doen, mezelf verkopen………..en das in mijn ogen geen netwerken. Eerst maar eens contact maken en dan zie je later vanzelf wel hoe het verder gaat, of niet.

Hoe doe je dat?

Als een spin in het web, das wel een mooie analogie voor mij. Een web maken, zien wie er op komt zitten en met elkaar in gesprek gaan. Ik doe geen lijm of slijm op mijn web, dus een ieder is vrij weer te gaan als hij of zij dat wil. En ook om weer terug te komen, of samen te bouwen aan het web. Want dat is denk ik wel belangrijk, dat we samen dingen doen. Dat maakt dat 1 + 1 ineens wel 5 kan worden, en das boeiend, leerzaam en inspirerend. Ieder vanuit zijn/haar eigen basis, maar wel kijkend wat je aan elkaar kunt toevoegen of bijdragen.

mijn motto:

niet bij jou of bij mij

maar in een ruimte tussen ons in

wordt een toekomst geboren

waarin we allebei een plaats hebben.

In dit kader leid ik morgen avond weer een vrouwenwoensdag met als thema bouwen aan je netwerk en begin november weer een zakelijke netwerk tafel.

graag tot een volgende keer,

Ingeborg van Meggelen