Selecteer een pagina

Een aantrekkelijke kop van een artikel van Sales is een vak van Rikkert Walbeek  doet me weer in de pen klimmen. Alleen de titel al: Verras de klant, klinkt herkenbaar voor mij. Niet voor niets heb ik mijn bedrijf : Net even anders genoemd…Iets meer, iets anders voor de klant doen is een handelsmerk van mij. Daarna ben ik meteen gaan googelen en vond veel meer leuke zaken. En..het is zaterdag .help….moet ik niet wat anders doen?? nee toch…inspiratie trekt aan me…

Het boek en de titel doet me denken aan een actie die ik deze week van een (zaken) vriendin, Esther Visser, kreeg die ook een eigen bedrijf heeft.

Vorig jaar stuurde ze haar relaties (en mij dus ook) het boek:  Kun je een rups leren vliegen. Haar bedrijf heet Papilio Marketingoplossingen . Papilio is een dag-vlinder. Een leuke en originele woordspeling vind ik. Het boek gaat over het verschil tussen verandering en transformatie, tussen zien en inzien. Over hoe je meer uit je leven en uit je bedrijf kunt halen. Over anders denken en wat meer luisteren…en nog veel meer…

Dit jaar stuurde ze, geheel overwacht, weer iets. Waarom zeg ik onverwacht?  Omdat 1. zij, in mijn ogen, niet het type is om aan verwachtingen te voldoen, en die dus ook niet wekt, ze is super eerlijk, betrokken en oprecht, en 2, omdat ze er geen enkele opmerking of woord aan had gewijd tot nog toe, dus ik het boek van vorig jaar gewoon als iets eenmaligs zag. Dit keer was het een knalgeel luchtbed met een super leuk gedicht over de zomer en ontspanning. En hoe, als je ontspannen bent, je creativiteit vaak aangewakkert wordt. Als je daar iets mee wilt doen, dan is ze na de zomer een en al oor. Wederom goed gevonden vond ik.

Beide voorbeelden vind ik een aanvulling op het boek en het artikel.

Boekenkastclub?

Een minpuntje en vraag voor mij: waarom zijn boeken zo duur? 26.50 vind ik nogal wat, mischien ben ik daarin de enige, maar dat maakt wel dat ik 2 keer nadenk waarom ik zoiets koop, temeer daar Rikkert zegt dat er niet zoveel nieuws in staat..moet ik het dan in mijn eigen boekenkast hebben staan?? Misschien een idee om een boekenkast club op te richten, waarin je gezamenlijk boeken koopt en dus kunt lezen en minder geld ‘kwijt’ bent.

Suggesties of ideeën hiervoor zijn welkom…je weet maar nooit…

groetjes Ingeborg