Selecteer een pagina

Deze zin las ik ergens en dacht: ja dat klopt wel.

Al een tijdje voel ik, dat de inhoud van mijn website niet meer dekt of overeenkomt met wat ik wil doen voor ‘de wereld’ . Als zelfstandig ondernemer is het een uitgelezen kans om je telkens af te vragen, of wat je doet wel is wat je het liefst en of het beste doet. Maar het is ook een mogelijke valkuil. Voor een baas moet je vaak doen wat de ander van je wil of waar je voor aangenomen bent, maar in mijn eigen bedrijf ben ‘ik’ de baas.

Andermans droom volgen of ……
Eigen baas zijn klinkt fijn, en is het ook, maar is ook de uitdaging. Ik hou van leren en dingen tot me nemen, zoals de meeste om me heen wel weten, en dan hoor of lees je ook zaken waarvan ik soms denk: dat wil of kan ik ook. Maar ga je dat ook doen, in de wereld zetten? Ik neem er soms wel dingen van over maar helemaal voor iets of iemand anders gaan doe ik niet. Ik probeer toch mijn eigen ‘droom’ helderder te krijgen, wat is mijn missie in deze wereld?

Een ‘betere’ wereld achterlaten.
Dat riep ik al als zestien jarige toen ik actief voor Green Peace geld inzamelde en handtekeningen aan de minister overhandigde om de walvissen te redden.

Beweging
Zelf ben ik graag in beweging, zit niet makkelijk stil, en ik wil anderen graag helpen hun eigen beweging te vinden, van de bank/stoel /toekijkersrol af te komen en te doen wat zij voelen wat ze moeten doen hier. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je overal kunt doen wat goed voor jou is en dus ook goed is voor de baas. Kunst is alleen dat goed van elkaar te weten en te communiceren.

Springen
En daar kan jumpmovement een mooie rol in spelen. Als spring in te veld voel ik herkenning. Ik ga wel op nieuwe dingen af, ben maar niet bang. Al sinds het eerste begin van Jump januari 2011 doe ik zelf regelmatig mee aan een groepsjump en sinds kort is dit ook beschikbaar voor bedrijven, en dat voelt echt super fijn.
Daardoor kun je, wat je ziet of wilt in de jump, ook meenemen in je dagelijkse werk bij een baas, en daar valt voor beide mijns inziens veel winst te halen. Met een training krijg je ook  beweging in mensen, maar uit ervaring weet ik ook, dat je lang niet alles wat je uit die training leert of meeneemt ook blijft toepassen. En daar hebben zij wat op gevonden. Met jumpmovement ga je 12 weken aan de slag met wat jij wilt aanpakken in jouw bijdrage aan het bedrijf. Ik denk dat dat hart (ja met een T) nodig is in deze tijd.

Samen kun je meer ….
Ik blijf dus nog steeds eigen baas, maar als Jump Partner in spe, tegelijk ook onderdeel van een team van mensen die met jumpmovement aan de slag gaan.
Net als met de durftevragen, daar hebben we inmiddels een ’team’ van 15 collega’s die ieder hun eigen werk en visie hebben, waarbij we mensen willen leren hoe ze makkelijker kunnen krijgen wat ze willen en hoe we de overwaarde die er is, beter kunnen benutten.

Langzaam maar zeker krijgt de beweging in mij dus een duidelijkere vorm, die ik dan nu ook meer en meer aan de buitenwereld kenbaar wil en ga maken. Stapje voor stapje.
Met welke beweging kan ik jou blij maken?