Selecteer een pagina

na het lezen van een artikel van Louise Hildebrand over : verboden voor mannen ! besluit ik toch ook even op mijn eigen log iets te schrijven over dit veel gehoorde item.

Volgens mij is het niet: verboden voor mannen, maar toegang voor vrouwen met een eigen bedrijf…

Aan de ene kant herkenbaar wat ze schrijft. Toen ik ooit begon voor mezelf, en later met oprichting van Entre Jeunes , een netwerk voor startende vrouwelijke ondernemers, kreeg ik veel dezelfde reacties. Mijn allereerste reactie was ook: ben toch geen feministe?? er zijn toch ook mannen??

Toch is het echt zo, dat vrouwelijke ondernemers tegen andere dingen ‘aanbotsen’ en oplopen dan mannen, en in een goed netwerk kun je die vragen en twijfels kwijt en kom je daarna verder. Er is een luisterend oor voor elkaar, herkenning van de problematiek (vaak combi gezin/ eigen bedrijf en vragen over acquisitie, prijsstelling, hoe doe jij…..? vul maar in) en inspiratie om weer verder te gaan. Lees maar wat vrouwen die lid zijn van zo’n netwerk zeggen…

Plus het feit, dat wij vrouwen vaak geen rolmodellen hebben in ondernemer zijn, onze moeders en oma’s, vriendinnen of buurvrouwen zijn vaak (nog) geen ondernemer..al groeit het aantal sterk, dus die kans wordt wel groter. En vrouwen starten anders dan mannen, vaak hebben ze eerst nog een baan en combineren die met een eigen bedrijf en gaan ze pas later, als ze een goed basis hebben gebouwd, full time eigen ondernemer worden. Uit onderzoek blijkt echt, dat wij op de lange termijn succevoller dan mannen zijn met ons eigen bedrijf.

Ik zou je echt willen uitnodigen om eens bij wat netwerken langs te gaan, deelnemen en voelen of het wat voor je is. Ik vergelijk het wel eens met een nieuw eettent in de stad, die moet je zelf uitproberen om te zien of het wat voor je is, iedereen kan er wat van vinden, maar uiteindelijke vraag is wat jij ervan vindt, en of het dus iets voor JOU is. Dat kan niemand voor jou bepalen.

Hopenlijk  kun je hier wat mee?

Verder staat op site van KvK in Amsterdam : Kamer van Koophandel Amsterdam netwerken gids mei 2007 een handige gids die je gratis kunt dwonloaden met alle bij hen bekende netwerken, daar zit vast wel wat voor jou gading bij..denk je niet??

tot een volgend (netwerk) keer…

Ingeborg