Selecteer een pagina

Zo met het einde van het jaar in het zicht, is het de vraag: ga ik terugkijken en zien wat ik allemaal wel (of niet )gedaan heb, of ga ik nieuwe doelen voor 2008 stellen?

Voor beide is wel iets te zeggen. Ik ben in ieder geval ingegaan op de aanbieding van Saskia Juijn om samen met haar een uurtje te sparren en boven tafel te krijgen wat mijn doelen en ambities voor 2008 zijn. Niet dat ik die niet zelf kan verzinnen, maar samen met een professional sparren hierover is veel leuker. En als je dat dan nog aanvult met eens regelmatig terugkijken en zien hoever je bent hiermee, en waar je eventueel gestopt bent, dan is dat nog doeltreffender. Oftewel, dan hou je het spel levend.

Ik heb een paar jaar geleden het programma van Best Year Jet gedaan met Reinder en Johanneke, en daar pluk ik nog steeds mooie en soms lekkere vruchten van. Geen deadlines meer maar mijlpalen. En het stoplicht gebruiken om te zien hoever je bent met een bepaald doel. Misschien maar kleine details, voor mij wel essentieel en een verschil makend.

Met mijn agenda in de hand ga ik het nieuwe jaar kijken wat ik gedaan heb en hoe dat voelde. Daar maak ik dan een lijst van. Zo kan ik ook vaak zien hoelang er soms zit tussen iemand een eerste keer zien en spreken en een mogelijk volgend serieus contact. En vaststellen welke zaken ik wil blijven doen en waar ik mee ga stoppen. Of zien, wie ik nog iets beloofd heb en dat alsnog doen.

In 2008 ga ik in ieder geval mijn internationaal coach certificaat halen, dat staat voor mij mentaal vast. En kijken of ik wat grotere samenwerkingen verder kan uitbouwen, waartoe al een aantal openingen liggen. Mijn maandelijkse business netwerk avonden gaan ook door, al gaat dat waarschijnlijk wel een naamsverandering met zich mee brengen, want de naam van de bijeenkomst dekt niet geheel de lading, of….een andere naam zou beter tot uitdrukking kunnen brengen wat je daar kunt verwachten. Sponsoring gekoppeld met bijeenkomsten is ‘mijn ding’ gebleken in 2007 dus daar ga ik zeker mee door. En natuurlijk ben ik reuze trots op het feit dat Vera Winthagen met Enjoy the Difference de 2 de plaats heeft bereikt in de BiD challenge 2007, waar ik voor de eerste keer meedeet als coach en haar coach was.

Genoeg voor nu, graag tot een volgende keer, ik wil graag horen wat jou doelen en ambities voor 2008 zijn, laat je ze me weten?

groetjes Ingeborg van Meggelen