Selecteer een pagina
Ik voel me deze maand soms beetje in een spagaat staan: een aantal trainingen en workshops geven die nieuw voor me zijn, of qua doelgroep of qua inhoud van de training of een combinatie van beide. En ook een aantal groepen die ik wel vaker zie, en dat is aan ene kant leuk en ook soms weer spannend. Te denken valt aan mijn 2 maandelijkse vrouwenwoensdag avond vanavond. Voor vanavond 14 oktober staat : Netwerken en je profileren met kleur centraal. Beide onderdelen zijn me bekend J , maar de combi is weer ‘anders’. En dat zoek ik ook hoor, het past bij me als dat fijne jasje.

Gister avond gaf ik samen met Fanny Zandvliet van Eyeris een workshop aan docenten van een VO school in Houten met als titel :De kracht van kleur – Waarom draag je die kleuren?

Het doel was kennis maken met elkaar en de kracht van kleuren (in de kleding) èn meer in contact komen met elkaar. Het was een zeer intensieve avond omdat we met elkaar aan de slag gingen over wat draag je aan kleding zowel prive als voor de klas en welke uitwerking heeft dat. Ook kleding keuze van scholieren kwam aan bod. En de kleuren in de school. Nu blijkt dat ze daar deze wek ook al mee aan de slag gaan met een externe adviseur, heerlijk dat dat kan.

Vandaag las ik op twitter 2 tweets die me geholpen hebben om wat uit die spagaat te komen:
Leonie Linsen sprak over loslaten of vastpakken en Perry van Beek over oplossingsgericht denken. Niet ” Ik kan het niet!“ roepen maar ‘hoe kan ik het’ zeggen. Mijn printer deed het vanmorgen niet, ken je dat? Gr, mijn vriend had er gister iets aan gedaan voor mij, op mijn eigen verzoek, zou hij…..(vul maar in wat je denkt..) en ineens dacht ik: hoe kan ik dit oplossen en toen zag ik dat er andere printer als standaard ingezet was en kon ik die wijzigen en zoef…daar kwam mijn document met de ezels eruit…heerlijk.
Beide hartelijk dank voor het delen en de inzichten die het me gaf…

En daarnaast de hulp en inspiratie die Barbara Philipsen me gaf bij het maken van werkboeken voor de training effectief netwerken voor de politie. Zij is een echte ‘tekstdeskundige’ kan ik wel zeggen en daarnaast heeft ze aan half woord genoeg om mijn chaos in mijn hoofd te vertalen naar een werkbaar en inspirerend werkboek. En een geweldige presentatie, waarvoor ook Robbert Paul de Vries o.a. input leverde in vorm van tip hoe je you tube films kunt downloaden via een leuk programma genaamd Tubesock. Heerlijk al dat delen en dan vermenigvuldigen…