Selecteer een pagina

Soms komen er dingen voorbij in je leven waarvan je zegt: daar stap ik in, dit geeft mij iets. Noem het toeval, iets wat je toe-valt. Zo ook het volgende verhaaltje.

Petra Zwemmer vertelde over Toine Revier , een inspirerende vrouw bij wie ze o.a. een cursus had gevolgd. Tijdje later kwam er een mail van de dagelijkse gedachte voorbij, met weer die naam. Toch maar even kijken. Van het een kwam het ander en voor ik het wist kreeg ik van Eva Cochius een gratis kaartje voor de cursus: ‘leven in overvloed’. Dat leek me wel wat.

Afgelopen weekend was het dan zover. Ik kon heerlijk meerijden met Ina en voor ik het wist was ik zaterdag ochtend in Deventer. Het mooie aan deze cursus vind ik een samenspel van ontspanning en inspanning. Creëren, manifesteren, loslaten, dat is niet helemaal nieuw voor mij, en toch…dit was anders.

Regelmatig gingen de stoelen aan de kant en mochten we even lekker loskomen (maar dan letterlijk) en dansen en lachen met elkaar. Dat deed me weer denken aan de geweldige weekenden en vakanties met Yoni Vogelius en biodanza waar ik in 2000 mee in contact kwam. Ik was er zo door geraakt dat ik dat vervolgens 6 jaar mede heb georganiseerd in Nederland, en enorm van heb genoten en veel van geleerd heb.

Er waren oefeningen die je in stilte met jezelf deed en soms deelde je ze met degene naast je. Welke oude gedachten en ideeën heb je over geld en de rol en overvloed ervan in je leven? Sommige zijn voor de hand liggend en andere zitten op een andere, onbewuste laag. Beide kwamen ruim aan bod. Een ogenschijnlijk onbeduidend voorval in mijn leven heeft me een nieuw inzicht gegeven in hoe ik met ‘vragen’ om ga in mijn leven.

Op zondag mochten we een gedichtje of liedje maken over onze ervaring, en die wil ik graag met jullie delen. Het laat zien waar mijn overvloed zit.

Toen ik onlangs besloot meer kleur te bekennen,

In plaats van als een dolle rond te rennen,

En mijn liefde vrijelijk liet stromen,

Konden kleuren en sieraden maken met gemak tot mij komen.

Ik laat de zon in mij weer schijnen

Waardoor ook mijn maagzuur kan verdwijnen,

De Regenboog brengt het kroontje in mijn werk,

Samen daarmee voel ik mij innerlijk heel sterk.

Ik wens je een Zonnige week toe,

Ingeborg van Meggelen