Selecteer een pagina

Dat merk ik telkens weer. Of het nu voor 7daysofinspiration die ik in Eindhoven ga coördineren is, of voor welk ander project ook, het is blijft een uitdaging en leuk en spannend tegelijk.

Zo ontstond de afgelopen weken ook een project met Anne Raaymakers uit de omgeving Eindhoven. Alleen door ook echt iets samen te gaan doen kom je erachter of de samenwerking ook kans van slagen heeft. Zij is expert op ’t gebied van LinkedIn, en ik in netwerken, dus waarom niet samenvoegen? Daarom gaan we dit project nu as dinsdag 27 juli samen doen:

Haal jij al het maximale uit LinkedIn? Leer netwerken en hoe linkedIn efficiënter te gebruiken in één dag: Summerschool in Houten op 27 juli. Speciale Zonnesteek aanbieding. Trainer is Anne Raaymakers. Ik geef die dag slimmer netwerken tips als je ook komt…

Wat ik ook merk is dat ik meteen even los moet laten dat het me tijd kost en energie en dat ik niet weet of dit wat gaat opleveren. Maar daartoe ben ik bereid, dat doe ik graag. Nietsdoen kan nog altijd toch, en is minder leuk 🙂

Grote uitdaging
Op 28 juli komen een aantal mensen die mee willen denken/werken aan het 7 days of inspiration projectin Eindhoven ook voor het eerst bij elkaar in het seats2meet StrijpsS gebouw, ook zoiets nieuws voor mij. Het gaat erom om NL naar een ander nivo te brengen in 7 dagen op 6 gebieden van 28 februari tot 6 maart 2011, op een aantal plaatsen in Nederland. Via twitter kwam ik in contact met een van de eigenaren van de seats2meet StrijpS en die wil ook graag kijken wat we kunnen doen samen. We gaan op die ochtend kijken hoe eenieder dit project voor zich ziet en wat iedereen eraan kan en wil bijdragen. En hoe wederzijds waarde toegevoegd kan worden. Dat vind ik wel belangrijk.

Durftevragen
Verder ‘werk’ ik samen met mijn durftevragen collega’s. Ik zet het tussen aanhalingstekens omdat het wel en niet samenwerken is. Iedereen doet het begeleiden van die sessies voor zijn /haar eigen reden en is zelf verantwoordelijk voor bv het zoeken van een geschikte locatie, de deelnemers en alles eromheen. Toch proberen we ook samen te bouwen aan het concept en het gedachte goed. Door bv samen naar bedrijven dit aan te bieden. Eerder dit jaar bv begeleiden we al simultaan een aantal bijeenkomsten bij Syntens op een landelijke dag op het gebied van ‘Groeien met sociale netwerken’ en op een grote MKB-Innovatie after party in Den Bosch. In het najaar gaan bibliotheken een ‘week van de mediawijsheid’ houden en daarin gaan we ook landelijk op diverse plaatsen een durftevragen sessie doen.

Sociaal Ondernemen
Gister begeleidde ik een sessie durftevragen tijdens de pilot voor de Opleiding voor Startende Sociaal Ondernemer.In een tiental bijeenkomsten bied SSO duurzame ondernemers ondersteuning om van idee tot financiering te komen. Het gehele programma staat op www.opleidingsso.nl
Chantal Klaver, de begeleider van deze klas, schreef er een blogje over, waarin je o.a. kunt zien welke vragen er zoal aan bod kunnen komen tijdens een sessie.

Het mooie aan durftevragen vind ik is dat we werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent niet dat we iets gratis doen, maar dat de ander na afloop bepaald wat hij vond dat het waard was wat jij leverde. Voor mij is dit momenteel een zoektoch naar hoedoeikdat? Op de site van durftevragen staat daar een mooi artikel over, en toch is mijn uitdaging nu om het voor mezelf ook zo te gaan doen.

Eerste Hulp Bij Waardebepaling achteraf.
• Vergelijk wat Durftevragen je oplevert met de waarde van andere ‘diensten’ die net zo lang duren
• Een workshop kleien of breien kost al snel €50,-
• Een symposium kost al gauw €100,-
• Een goede consultant kost makkelijk €150,-  per uur
• Stel dat geld geen beperking zou zijn, wat zou je het dan waard vinden? Bedenk vervolgens wat dan passend is voor jouw situatie?
• Vraag jezelf af hoeveel moeite Durftevragen begeleiders hebben gedaan in de voorbereiding (zijn er onkosten, zoals reiskosten, hapje drankje en ruimte), het geven van de sessie en in de afhandeling. Neem dit mee in je waardebepaling
• De meeste mensen geven voor Durftevragen -in geld- tussen €50 en €150, minder en meer komt ook voor

Hoe ik meer kan samen werken en werken op basis van waardebepaling achteraf, daar gaat mijn huidige zoektocht over. Tips over hoe jij dat doet of hierover denkt hoor ik graag.