Selecteer een pagina

Alhoewel het zondag is en nog vroeg, ben ik toch al wakker en zit ik hier te schrijven.

Voelde me net een klein kind, klaar om de dag te beginnen met PLEZIER. En dat plezier las ik ook weer terug in de blog van Rikkert Walbeek die, alweer bijna een jaar geleden, hier ook over schreef en dan in relatie tot netwerken. Ik kan me daar geheel in vinden, het oprecht mensen willen ontmoeten en leren kennen en dan kijken of je wat voor ze kan doen, dus vandaar dat ik hem nog maar een keer aanhaal. Het is misschien wel zo als met een boek, je denkt dat je het gelezen hebt en weet wat er in staat, tot je het weer oppakt en dan denkt: "stond dat er vorige keer ook al ??" Tja, wat denk je….

Dat plezier kwam ik deze week ook tegen in een gezamenlijke netwerk avond van de Haarlemse Ondernemers Societeit en BcB samen. Ze hadden Hein Vergeer van Fierdenkwerk als hoofdspreker weten te strikken en dat was in mijn ogen meer dan de moeite waard. Zijn deze week uitgekomen boek: De wil om te winnen, ga ik dan ook zeker lezen.

Keuzes…

Wat hem in mijn ogen boeiend maakte, was dat hij niet alleen maar over het succes en hoe leuk dat is praatte, maar handreikingen gaf hoe je succes zelf kunt gaan halen in wat jij doet. En hoe je nog veel meer kunt leren van de fouten en falen. Volg het proces wat er gaande is, zoek naar samenwerkingen, durf te geven, stel jezelf een doel dat je wilt halen en vergelijk dat met waar je nu staat (en overbrug dan de GAP bv met hulp van een coach of een andere sparing partner), neem je rust om (nog) beter te kunnen presteren, en durf je ook kwetsbaar op te stellen.

Helaas, geen revolutionaire onthullingen, maar de manier waarop hij het vertelde, doorregen met voorbeelden, maakte het boeiend. Zijn relaas over hoe het hem in het leger verging terwijl hij gehoopt had (en hem toegezegd was) daar te kunnen gaan sporten, zijn afwijzingen voor deelname in een schaats kern team, de introductie van de klapschaats. Kortom, ergens voor (willen) gaan en dan ‘afgeleid’ worden daarvan, voelde heel herkenbaar. Wat je DAN doet is belangrijk, leg je het bijltje erbij neer, of pak je de handschoen weer op en ga je er weer voor. Of vervolg je je pad op je eigen-wijze. De keus is aan jou, er is immers altijd een keuze. Ook die, om dingen met plezier te doen….

Maak er een mooie en plezierige dag van,

Groetjes Ingeborg van Meggelen