Selecteer een pagina

Onlangs stuurde ik deze brief aan de netwerkleden van Vrouwinbedrijf om ‘afscheid’ te nemen na 5,5 jaar voorzitter te zijn geweest. Ik schreef hem met liefde en kreeg er veel warme reactie op terug. Het thema houdt me wel bezig op dit moment en ik wil het graag met jullie delen.

Wat is het eigenlijk afscheid nemen? Hoe doe je het? Waarom doe je het? Eigenlijk is ieder afscheid weer anders, en toch..
De begin tekst van het liedje van Marco Borsato, afscheid nemen spreekt me aan: Afscheid nemen bestaat niet, ik ga wel weg maar verlaat je niet…

Ik leg het onderwerp voor nu open en kom erop terug als ik meer ‘weet’ want zoals Nils Roemen afgelopen zaterdag 16 januari tijdens de Durftevragen Nieuwjaars Boost zei : we zijn aan het leren en niet aan het kunnen. Daar sluit ik me volledig bij aan!
Zie vooral ook het filmpje van Nils op 11 juni 2009. Nog een uitspraak van hem: “Het is verbluffend te zien hoeveel deuren er open gaan als geld geen belemmering is in waarmaken. Ik ben niet tegen geld ….”

Hoezo afscheid nemen?
Daar waar je één deur dichtdoet gaan er weer tig-anderen open. Door met ViB te stoppen heb ik tijd om me aan dit soort zaken meer te wijden, en daar is het voor mij tijd voor. Zeker als kers verse begeleider van Durftevragen.