Selecteer een pagina

..komt zonneschijn. Dat weten we allemaal en toch hoor ik vaak mensen weer klagen over het weer en zich afvragen: waarom toch die regen? Daarop zul je nooit een antwoord krijgen vrees ik.

Ik vind het daarom handiger me niet met dit soort vragen bezig te houden maar soms wel te kijken naar de natuur en hoe zij dingen doet en hoe ik zaken als ondernemer aanpak. Neem nu die regen, die is erg handig als je bv net je tuin hebt aangelegd en veel water moet geven, dat hoeven we nu dus even zelf niet te doen, dat wordt gratis en voor niets voor 'ons' gedaan. Is dat niet heerlijk, wat krijg je tegenwoordig nog gratis? Dit dus.

En in de tijd dat ik anders aan het sproeien en verzorgen zou zijn gegaan kan ik nu weer nadenken en acties doen in mijn bedrijf (of mijn eigen huis als je wilt). Dit artikel was niet zo snel tot stand gekomen als vandaag de zon uitbundig geschenen had. Het gaf me inspiratie, wat wil ik  'besproeien' of laten groeien als ondernemer? En als mens?

Workshops en trainingen over netwerken geven en mensen vooruit helpen is mijn passie, of dat nu binnen een bedrijf is of met open inschrijvingen, beide hebben hun charme en uitdagingen voor me. Ik zou in het najaar wel meer inhouse trainingen bij bedrijven willen geven over verbinden, communicatie en doelen bereiken.

Ik heb het afgelopen half jaar 5 trainingen aan diverse groepen binnen de politie in Apeldoorn mogen geven en daar heb ik veel van opgestoken, en uit de evaluaties te lezen, zij ook. Ik ga er mee door, wil de training verder ontwikkelen, zoals ik al eerder schreef, en ben daar mooie boeken en artikelen over aan het lezen en mezelf in aan het verdiepen.
Zoals het boek van Jeanne Bakker 'Alles is niets' Alles-is-niets-voorkant-2edruk
en van Menno Lanting: Connect. Logo-klein-150x150
En met die regen erbij groeien de ideeën alleen maar. En als de zon dán komt…..

Zeker nu mijn kniekijkoperatie er snel aan zit te komen krijg ik daar meer tijd voor en kan ik me niet meer verschuilen achter: ik heb het zo druk, want dan kan ik even niet van mijn plek. Afhankelijk van wat ze vinden duurt dat 2 of misschien wel 6 weken dat 'zitten' , maar in analogie van de regen buiten zal ik me eraan over gaan geven. En zien wat eruit komt. Toen ik een soortgelijke operatie had in 2006 aan mijn linker knie, zijn daar ook hele mooie zaken uit ontstaan die anders zeker niet waren gebeurt als ik maar bezig blijf.

Genoeg voor nu, wat doe jij met die regen en het laten groeien van jezelf en je bedrijf?

Graag tot hoors,

Ingeborg van Meggelen