Selecteer een pagina

Deze week (en misschien ook wel komende weken) staat in het teken van Rust een Aandacht.

Ik kom hiertoe omdat ik van verschillende kanten te horen kreeg, dat "men" het idee had, dat ik wel heel ‘veel’ doe en dat dat ook verwarrend was en is. En dat gevoel had ik zelf ook wel. Ik ben aan ene kant heel veelzijdig en heb veel interesses, en wil me aan andere kant ook wat meer focussen en richten op een paar activiteiten en die goed doen. Met plezier en…. dat geeft dan direct weer meer Rust en dan kan ik dingen met meer aandacht doen.

En dus besloot ik vorige week, na een goed gesprek met een collega coach, het even een week rustiger aan te doen, geen afspraken en even tijd aan mezelf "geven”. En dan gaat de wereld gewoon door, echt waar. Maar goed ook hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ook weer even verhelderend. En dan in het loslaten kunnen er ook weer dingen tot je komen. In een boekhandel liep ik tegen het boek Rust en Regelmaat van Anselm GrĂ¼n en Petra Altmann aan, en dat sprak me aan. Het laat zien hoe je een parallel kan leggen tussen het leven in een klooster en het ‘gewone’ leven. Tijd voor jezelf nemen gedurende de dag, (als de klok op het hele uur slaat , even een minuutje tijd voor jezelf nemen) op een vaste tijd eten en pauze nemen, lezen om je even in een andere wereld te laten komen, weg van de hectiek of waan van de dag. Doorspekt met praktijk voorbeelden en leuke anekdotes doet dit me goed. Ik laaf me eraan.

Deze week is de focus op 2 cursussen/workshops die ik geef/leid/modereer/faciliteer. Alletwee rond het thema Netwerken, hoe kan het anders. Morgen avond bij Vrouwenwoensdagen , een bijzonder initiatief op elke 2 de woensdag avond in de maand in meerdere plaatsen in Nederland, voor vrouwen die van inzicht naar actie willen komen olv een coach. Vrijdagmiddag een door mezelf en Artie de Graaf bedacht concept genaamd Netwerk Spaghetti (zie ook mijn vorige blog hierover). In haar locatie genaamd Sparren.biz in Haarlem, faciliteer ik een groepje ondernemende mensen een middag op het gebied van netwerken en na afloop eten we spaghetti, hoe kan het ook anders. Dit had ik aangeboden nav Netwerkveiling olv Joki Beerendonk in Amsterdam gehouden op 5 maart jl. Niet vertellen wat je doet, maar mensen zelf laten ervaren wat je doet. Volgende keer zal ik wat ervaringen van deelnemers hier ‘delen’ met jullie. En nu op naar mijn welverdiende zelfgemaakte soep.

Tot ziens, groetjes Ingeborg