Selecteer een pagina

Ongeveer half maart viel mijn oog op een advertentie onder de Dagelijkse gedachte en…dat heeft me weer op een mooi kleurrijk pad gebracht.

Jolande En Sible Bijvoets van de Heelwordingspraktijk in Hoofddorp gebruikte die ruimte om een nieuw in Nederland te starten initiatef onder de aandacht te brengen. Het gaat om een cursus ontworpen en gegeven door Thelma van der Werff genaamd Colour Coaching. Zo omschrijft ze een Colour coach:

Als Colour Coach kun je mensen een heel mooi stuk op weg helpen om meer (in)zicht in hun verleden te kunnen krijgen, ze zullen door de Colour Coaching begrijpen waarom ze soms reageren zoals ze nu reageren en waarom er bepaalde zaken maar niet willen lukken.

Gebruikmakend van de kennis over de psychologie achter kleuren, zal de Coach gebeurtenissen ontdekken uit je leven, die letterlijk de kleur hebben gegeven aan de manier waarop jij je nu kleed. Daarnaast worden je praktische oplossingen aangeboden waarmee en hoe je jezelf kunt transformeren met gebruikmaking van deze kennis die je net hebt ontdekt. Het is een diepgaand consult met een hele nieuwe manier van denken over mode, stijl en hoe jezelf te presenteren aan de buiten wereld…. een unieke methode gedurende twee jaar ontwikkeld door Thelma, die sinds 7 jaar in Nieuw Zeeland woont en daar al colour coaches heeft opgeleid.

Colour Coaching

Vergeet ieder idee dat je misschien hebt bij andere "nieuw imago" programma’s of dat je misschien alleen seizoen gerelateerde kleuren moet gaan dragen om je ware persoonlijkheid te openbaren: Integendeel het programma van Thelma werkt om je te laten begrijpen en ontdekken waarom bepaalde verborgen persoonlijke stukken maken dat je uit gewoonte bepaalde kleuren juist wel en andere kleuren juist nooit draagt.

Over doseer jij jezelf met zwart om hiermee te verbergen wie je werkelijk bent, leef je niet vanuit je ware potentieel?

Misschien is jouw garderobe verloren geraakt in een wereld van roze, of vind je jezelf terug als een persoon die veel te veel betrokken is bij de problemen van anderen, terwijl je voor jezelf ook nog eens afhankelijk bent van hun goedkeuringen?

Je kunt met het teveel dragen van de kleur blauw, letterlijk de "Blues" krijgen.

Terwijl een overdosis aan rood je behoorlijk "opgefokt" en je daarnaast niet tot een stukje ontspannen en relaxen instaat bent.

Colour Coaching gaat over de kleuren die je draagt – en de kleuren die je niet draagt.
Waarom ben je ooit gestopt om dat stralende geel wat je als tiener vaak droeg te dragen, of waarom is dat sexy magenta stilletjes uit je garderobe verdwenen?

Telkens als we stoppen met het dragen van een bepaalde kleur of juist een bepaalde kleur beginnen te dragen is dit gerelateerd aan een emotioneel iets of gebeurtenis volgen Thelma. Hier lees je meer: Colour Coaching

Ervaar de kracht van kleuren voor jezelf…………..

En nu…

Na dit gelezen te hebben wilde ik dit dus ook zelf ervaren (ik heb "iets" met coachen, kleuren (zie mijn logo maar) en Nieuw Zeeland) en kijken of ik als colour coach opgeleid wilde worden. Afgelopen weekend is de negendaagse opleiding hiervoor begonnen. Ik wist niet dat kleur ZOveel met me deed, letterlijk werd ik bij geel heel misselijk en ontdekte ik bij blauw waar ik me tegen afgezet had in het bedrijfsleven. Door o.a. deze kleuren nu in mijn leven meer te gaan integreren kan ik dit patroon doorbreken en anders gaan ‘leven’, en snap ik mezelf beter. En dit was nog maar het begin, nu nog 6 dagen volgen, later deze maand.

Als ik niet ’toevallig’ die advertentie had gelezen, had ik dit cadeautje niet aan mezelf en nu dus aan jou als lezer, kunnen geven…

Ik wens je een kleurrijke bevrijdingsdag..

Ingeborg van Meggelen