Selecteer een pagina

Lieve lezers,

Wist je dat trekkende vogels vaak in de war gebracht worden door de lichten die ze op olieplatforms gebruiken? In de Golf van Mexico heeft een onderzoek in 2005 uitgewezen, dat er ongeveer 300.000 vogels ieder jaar sterven doordat ze gedesoriënteerd raken en zo tegen pijpleidingen en draden van olieplatforms vliegen.

Een Nederlandse oliemaatschappij heeft samen met Philips Electronic een nieuwe lamp ontwikkeld die groen licht geeft. De mensen op de platforms kunnen nog steeds goed zien maar de vogels voelen zich niet aangetrokken of gedesoriënteerd door dit groene licht. Dit licht systeem wordt nu voor de Nederlandse kust uitgeprobeerd door een belangrijk olieplatform. Men heeft meer dan 380 lichten vervangen door groene lampen en tot nu toe zijn er minder gedesoriënteerde vogels waargenomen.

                                  

Niet alleen vogels hebben profijt van de kleur groen. Als je regelmatig naar buiten (in de natuur) gaat kan die groene kleur je ondersteunen om meer te luisteren naar je hartenwensen. Dit zal je helpen om te bepalen in welke richting je kunt gaan in je leven en welke beslissingen daarbij horen. Het helpt je ook je grenzen beter aan te geven en stelt anderen in je omgeving in staat dat ook te doen.

Groen

Begin met het dragen van groene overhemden of T-shirts om jezelf ‘groen licht’ te geven om vooruit te komen in je leven. Het moedigt actie en het nemen van beslissingen aan. ‘Eet je groentes’ was het advies wat we vroeger vaak te horen kregen. Niet voor niets, groene groentes zijn rijk aan anti- oxidanten en hebben naast vitamine C veel ingrediënten die goed zijn voor ons hart en onze longen.

Ik neem aan dat je begrijpt dat dit slechts een tijdelijke oplossing is.

Als je graag meer wilt weten en begrijpen waarom je een gevoel van richting mist of om te weten welke specifieke kleuren je kunt integreren in je leven, dan adviseer ik je een volledige ‘colour coaching’ consult te boeken bij een van de geregistreerde Colour Coaches. Ik ben er daar een van.

Ik wens je een besluitvaardige week toe,

Ingeborg van Meggelen

Colour Coach