Selecteer een pagina

Afgelopen vrijdag ben ik naar de workshop : "Haal je geluk op vrijdag de 13e ", een initiatief van het Pentascope Partnernetwerk in samenwerking met “Weberadviseert” en www.vrijdag13e.net. Bert Bouwhuis en Rosemarie Weber gaven de mini workshop.

Ik vond het leuk dat we met elkaar van gedachte gingen wisselen over wat geluk is, hoe je het ervaart en ook hoe je het aan kunt trekken. In een korte meditatie gingen we terug naar ons eigen moment van geluk, om het dan later ook weer makkelijker terug te kunnen halen. Het is maar net hoe je iets bekijkt: is het glas half leeg of half vol? Ik weet het wel…

Op weg naar de workshop kwam ik langs een leuke kralenwinkel en heb ik allerlei materiaal gekocht om kettingen en armbandjes te kunnen maken in verschillende kleuren. Dit onder andere omdat ik sinds eind mei colour coach ben en me dus meer met kleuren ga bezig houden. Dat feit alleen was voor mij al een moment van puur geluk.

Sinds die opleiding ben ik bewuster bezig met kleuren en hoe kleuren mijn leven en dat van anderen om me heen kunnen ondersteunen. Ik draag nu wat vaker magenta/fucsia als ik me lekker vrolijk voel en meer vanuit mijn hart wil leven en doen en lila/violet als ik mijn intuïtie meer wil gebruiken en de stilte opzoek om te dagdromen en zo meer vanuit mezelf zaken kan ondernemen. Ik wordt er zelf ook veel rustiger van durf meer te experimenteren met kleuren. Ga gewoon een winkel in en trek verschillende T-shirts aan om te zien of en hoe me dat staat. Door het bijhouden van een colour chart kan ik zien welke kleuren ik vaker draag dan anderen en zo meer balans aanbrengen. Eerst moet je weten wat je draagt, daarna kun je de kleuren nog meer voor je laten werken. Uit de feedback van mensen die ik een consult gegeven heb blijkt dat het ook voor hun werkt.

De workshop was een heerlijk toetje op de week voor mij: de Studentendag Rally 2008 van afgelopen week was weer een groot succes. Met een opkomst percentage van wederom 97 % (net als in oktober 2007) en de hele dag een stralend zonnetje aan de hemel waren zowel de bètastudenten, voor wie de dag bedoeld was, als de sponsoren en organisatie erg tevreden.

Vanmiddag ga ik nog eens extra nagenieten tijdens de voorstelling van de tijdmachine tijdens het Festival Classique 2008. Tijdens Festival Classique staat de Haagse binnenstad bol van klassieke muziek. Internationale sterren en Nederlands toptalent spelen tientallen concerten op bijzondere podia, zowel in de open lucht als in diverse binnen locaties. En of het nu om de locatie gaat, om de bijzondere aankleding, de verrassende presentatoren of de bijpassende catering: alle concerten van Festival Classique zijn een belevenis! Ik ben meer liefhebber dan kenner van klassieke muziek, en deze voorstelling geeft me hopelijk een kans wat meer kenner en daardoor dus ook weer meer liefhebber te worden. Doet me denken aan wat Einstein ooit zei: Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.

Namaste,

Ingeborg van Meggelen