Selecteer een pagina

Meer is het centrale thema geworden voor 2008 voor het netwerk waar ik voorzitter van ben , Vrouw in Bedrijf (ViB) in Haarlem en ook wel een thema waar ik me met mijn bedrijf in kan vinden.

Om te beginnen ook meer tijd voor mezelf dit jaar, niet alleen de focus op werk. En…meer trainingen en workshops doen, niet zomaar, maar omdat ik het gemist heb. En dan vooral hands on trainingen, waar ik meteen (persoonlijk) mee aan de slag kan.

Volgende week ga ik de cursus smart reading (sneller lezen) bij Paul van de Velde van Global Edutainment doen. Ik hou enorm van lezen en zou veel meer willen lezen, als ik meer tijd had. Die staat al drie jaar ofzo op mijn lijstje..maar ja..tijd..geld…allerlei excuses gevonden, en nu dus DOEN. Dit ook mede nav mijn verlangen naar meer samenwerking en de mogelijkheid die met geboden werd om dit via het Partnerweb van Pentascope met korting te kunnen doen. Ook dit bedrijf volg ik al jaren..maar van een stap verder nemen kwam het niet.  Ook daar zijn stappen gezet, deze week heb ik een eerste regionale parnerweb bijeenkomst bijgewoond en dat beviel en gaf nieuwe inzichten en acties.

Weten –  niet weten

In een van de workshop ging het o.a. over weten en niet weten, en interessante discussie. De stelling was dat we zo’n 2000 bits weten tegen 400 miljard bits niet weten. Voor mij kwam de vraag toen op: wie ben ik dan eigenlijk? Tuurlijk, ik heb een hoop (werk) ervaring en dingen gedaan, das zeker veel waard, maar er is ook zoveel waar ik nog geen weet en ervaring mee heb. Ook een mooi item om eens te bekijken als je met je klanten gaat praten. Wat "weet" je eigenlijk allemaal,(of wat denk je te weten) en ook…..wat niet ? En dan ook: wat ‘weet’  de klant en wat ‘weet’ hij niet, of denkt hij niet te weten. Als coach probeer ik vooral het zgn niet weten van de ander naar boven te halen of aan de oppervalkte te krijgen. Daar zitten m.i. de gouden parels. In de inspiratie worskhop van 24 janurai hoorde ik Henk Jan van Essen van Essential bi ook iets heel moois delen: "Deskundigheid toon je aan door wat je vraagt, niet door wat je zegt". Dat sluit voor mij aan op niet weten, want dan vraag je dus..

En met deze eigen gedachte wens ik je een inspirerend weekend toe:

eens..dacht ik dat meer weten me tot een beter mens zou maken, nu…weet ik wel beter

groetjes Ingeborg