Selecteer een pagina

Dankzij een gaaf interview dat Eric Minten vorige week met mij had voor zijn volgende Psy-zine is mij weer een aantal dingen over mezelf duidelijker geworden.

Spiegelen
Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar ik  zie mezelf niet dagelijks (behalve in de spiegel dan) en dat maakt het soms tot een uitdaging om ook iets ‘zinnigs’ over mezelf op te schrijven en of formuleren. Vooral nieuwe mensen willen ‘iets’ (meer) van je weten, en wat zeg je dan?

Tuurlijk kunnen ze op mijn LinkendIn profiel kijken en kan ik ze aanraden naar mijn website te gaan, maar ben IK dat dan helemaal? Je kunt daar allerlei dingen vinden die ik gedaan heb, die ik wil doen in de wereld, en ook aanbevelingen van anderen die met mij gewerkt hebben, maar vatten die zaken samen wie ik nu echt ben? Als je er goed doorheen leest denk ik wel, en ik denk dat Eric dat ook echt helemaal heeft gedaan, als ik zijn weerspiegeling van ons gesprek tenminste lees. En daar werd ik blij van  😆

Leren
Een van de ont-dekkingen die ik in het gesprek kreeg (zo voelt het echt), was dat ik mensen iets wil leren zonder ze iets te leren. Ja, toen hij het zei dacht ik: ja dat klopt, dat is het sleutelwoord. Maar zelf was ik daar niet op gekomen, ik had zijn reflectie op mij nodig om tot deze ont-dekking te komen. Nu is dit ook weer niet opzienbarend, want volgens mij werkt dat bij heel veel mensen zo, in de dialoog gebeuren dingen en kom je tot inzichten of ontdekkingen. Niet elk gesprek gaat echter zover of zodiep.

Blijven leren
Deze aanvulling ga ik gebruiken om mijn nieuwe website teksten verder aan te scherpen. Op deze website kwam ik vanmorgen een aantal handige tips tegen om te kunnen blijven leren, wie weet heb je er wat aan. De tip van 20 bladzijde lezen per dag ga ik vasthouden, dat doe ik al af en toe en is heerlijk.

Momenteel lees ik  Life Safari van John Strelecky, erg gaaf.
Wat doe jij om te blijven leren?