Selecteer een pagina

Dit was de titel van de workshop die Katja Wognum deze week gaf op een netwerk avond van ‘mijn’ netwerk Vrouw In Bedrijf (ViB) in Haarlem.

Op zich niet opzienbarend, want voor mij is dit wel het thema waarom ik begonnen ben, en toch..ben je het soms wel weer even kwijt en is een opfris avond dan welkom. Voor iemand, naar zei zelf zei, die nog niet veel workshops in zo’n groot gezelschap gegeven had, bleef ze  wonderbaarlijk kalm. Toen ze later vertelde dat ze (naast parttime stewardess te zijn) o.a. monnik is, en het komend half jaar weer in retraite gaat naar Mexico, viel het kwartje. Die Rust (daar is ie weer..) straalt ze uit en wist ze telkens, als ze even schijnbaar de draad kwijt was, weer op te pakken. Heel mooi om te zien, dat wil ik graag ook overnemen.

Het ging o.a. over FLOW, bij jezelf blijven. Een diep gevoel van voldoening dat ontstaat door volledig in het hier en nu te zijn. Er zijn belemmerende factoren voor flow (o.a. je belemmerende overtuigingen, negatieve gedachten, het niet authentiek zijn en een gebrek aan zelf-management)       en zaken die FLOW bevorderen:

  • passie-werk met passie en geloof wat je doet
  • richting- weten waarheen je wilt gaan
  • moed-zoek steun en durf hulp te vragen
  • prioriteiten-doe wat je echt belangrijk vind
  • delen van je kennis-je kunt pas vermenigvuldigen als je kunt delen
  • evalueer-bekijk waar je staat en waar je heen wilt: klopt dat nog?

Daarna deden we een leuke oefening in het vaststellen van je persoonlijke waarden. Die ken ik uit de coach opleiding die ik volg, en is altijd weer goed om te doen. Als je dat lijstje hebt, kun je nl makkelijk kijken, voor je een project of werkzaamheid gaat doen, of je waarden in dat project ‘zitten ‘. Dat is geen statische lijst, maar past zich aan aan je eigen ontwikkeling. Voor mij is dat nu o.a. zingeving, innerlijke rust, liefde, verantwoordelijkheid en succes.

De grappigste oefening vond ik die van prioriteiten. Stel een lijst samen van 6 punten die je graag wilt, zakelijk of privé. Door daarna de verschillende items met elkaar te vergelijken op een bepaalde manier, komt er uiteindelijk een item uit dat echt belangrijk voor je is. Voor mij was dat een super mooi project  dat ik zag, waarop ik meteen verliefd werd en nu aan praten ben om mee te gaan veroorzaken. En op de gedeelde tweede plaats een leuke man in mijn leven en meer financiële armslag (niet perse in die volgorde…)

Tenslotte kregen we nog een lijstje met vragen die je jezelf regelmatig kunt stellen, zodat je weet ‘welke koers je vaart’ en een boekenlijst.

Wat ik me deze week vooral realiseer is , dat ik meer een koers aan het varen ben, een soort focus aan het maken ben. Ik ben een generalist, vind heeeeeel veel dingen leuk, dus er kwam telkens van alles op mijn pad, wat ik dan vaak zo leuk vond, dat ik het ging doen. Maar nu zie ik duidelijker drie zaken aan de horizon:

  • het eerder genoemde project, dat mijn HART volledig heeft
  • Verbinden: activiteiten rondom netwerken, waarin ik al jaren een kei ben
  • Inspireren: activiteiten rondom boeken, in brede zin van het woord.
  • Transformeren: coachen van doorstarters naar ‘hun succes’

Waarschijnlijk komen er nu vele lijntjes samen, ik heb mijn website teksten ingeleverd bij mijn vormgeefster, en die heeft me een paar mooie ontwerpen laten zien, waar nu de laatste hand aan gelegd wordt.

Tenslotte nog iets super leuks: ik heb, namens ViB, Saskia Post genomineerd voor de vrouwelijke ondernemer prijs voor 2007, en..zij is doorgedrongen tot de laatste drie kandidaten. Deze week is dat naar alle pers gecommuniceerd en gonst het van de energie van die drie vrouwen. In mijn ogen zijn er al drie winnaars, en straks, op 29 oktober,tijdens de officiele bekendmaking in Living Tomorrow, een super winnaar. Op een gek moment zei ik: zullen we er een boekje van uitgeven, zodat anderen hierover kunnen lezen en zich kunnen laten inspireren. Tja, doe je je mond open…zegt iemand: doe maar…zo gezegd zo gedaan. Vandaag wat rond gebeld en mondeling akkoord gekregen van alle betrokkenen en een paar sponsoren, dus het boekje gaat er komen !!!

En dit alles, naast een ook zeer inspirerend en bewogen project , waarin ik een rol heb als vrijwilliger voor Dress For Succes Nederland. Met een finale op 28 en 29 september op de CWI banen beurs in de RAI. Hierdoor kunnen mensen met een uitkering of in de bijstand, die moeten soliciteren en geen goede kleding hebben, gratis een goede outfit komen uitzoeken en houden.

Dan zou je nu zeggen: WEEKEND….!!!

dat is ook zo, en..morgen ga ik nog even naar Utrecht naar de aftrap van weer een ander project de Passie Prijs : verkiezing van de meest gepassioneerde Nederlander!  Dat wil ik graag met eigen ogen zien en meemaken.

Geniet van wat je doet en graag tot een volgende keer,

liefs Ingeborg