Selecteer een pagina

Een paar weken geleden schreef ik over Kleur durven bekennen. En over hoe ik zelf steeds meer aan het kleur bekennen ben geslagen, mede sinds ik in 2008 met Colour Coaching in aanraking ben gekomen. En hoe leuk het is met anderen te praten en kijken hoe zij meer kleur kunnen gaan bekennen. Echt laten zien wie je bent.

Kleur bekennen is niet alleen maar de goeie/mooie dingen laten zien, maar alles wat er is. Ik vertel aan de mensen om me heen wel wat er in me omgaat en hoe het met me gaat. Of wat ik nodig heb. Maar erover schrijven, dat doe ik eigenlijk niet zo makkelijk. Terwijl als ik erover nadenk, ik mezelf juist meer herken in de dingen die niet liepen of gingen bij anderen en dan, vanuit die herkenning, mezelf minder ‘fout’ of slecht  maak. En veel leer daarvan. Jezelf helemaal laten zien geeft een meer menselijk inzicht, geeft herkenning. Toen ik van de week een oproep op twitter plaatste kreeg ik daarop hele leuke en toepasbare antwoorden terug. Weer wat geleerdJ
Mijn glas is eigenlijk altijd half vol, hoe zit dat bij jou?

Nils Roemen noemt zichzelf manisch positief, nu, dat zou ik mezelf ook wel kunnen noemen. Maar er is geen dag zonder nacht, geen wit zonder zwart, geen vol zonder leeg, geen zelfstandig zijn zonder hulp durven vragen. Die horen bij elkaar. Het grappige is, is begeleid regelmatig durftevragen sessies en dan zie je toch weer, net als bij loodgieter van wie de kranen lekken, en schilder die een niet goed geschilderd huis heeft, dat wat je uitdraagt, ook vaak je grootste uitdaging is.

Sinds een paar maanden zit ik in een master mind groep hier in Haarlem ( #mm023) en dat is een mooie leerschool. Tegen elkaar aanhouden wat goed gaat, elkaar daarmee inspireren, en hulp vragen daar waar je spier wat minder sterk ontwikkeld of getraind is. En dit keerg ik dus gisteren cadeau.

Deze week heb ik daar weer eens geleerd dat je een olifant niet in een keer op je bord moet leggen en op moet willen eten, dat je dat hapje voor hapje doet. Kleine acties leiden dan uiteindelijk weer tot leuke resultaten. Geen rocket sience, maar wel lekker praktisch.

Hoe ziet jou olifant eruit ? en…welke kleur heeft hij?

Voor nu wens ik je een zonnige toe,

groetjes Ingeborg