Selecteer een pagina

Bovenstaande vraag is blijven rondzoemen in mijn hoofd na een bezoek aan de KLM Ladies Open van 8 juni jl. KLM Golf Open nadat een van de sprekers in de paneldiscussie dit had geopperd.

Als relatie van een grote bank was ik hier, samen met nog een aantal andere vrouwen, voor uitgenodigd en omdat ik golf leuk vind, in tegenstelling tot voetbal, maar daarover later meer, wilde ik er graag naartoe.

Golf

Ik heb wel vaker aan een clinic meegedaan, maar ..eigenlijk weet ik ‘niets’ van de spelregels en het spel golf. In de CS van mijn vriendin Maaike vroeg ik of ze me, op weg van Haarlem naar Eindhoven, een korte uitleg wilde geven. Er ging een wereld voor me open. Nu kon ik met een grijns op mijn gezicht de albatros zaal inlopen, wetende dat dit een golf term is, nl dat je drie slagen onder par( het gemiddelde) slaat op een hole.

Na de over heerlijke lunch was er een panneldiscussie onder de bezielende leiding van Elsemieke Havenga. Daarna konden we kiezen tussen een clinic spelen of de PROFS aan het werk zien. Aangezien ik graag kijk hoe andere werken (wie niet?? ) gingen we dus de baan op onder leiding van een ander PRO die ons tekst en uitleg gaf, erg boeiend. Nienke Nijenhuis hebben we nu van dichtbij mogen zien spelen !!

Voetbal

Ongeveer 2 maanden geleden werd ik, en een heleboel andere zakenvrouwen, aangeloten bij netwerken van de Federatie Zakenvrouwen, voor de voetbal wedstrijd AJAX-Sparta uitgenodigd, wederom door die bank. OOk daar ging een wereld voor me open. Ik ‘heb’ niets met voetbal, maar besloot toch te gaan, je weet maar nooit…..

We zaten in een vak met ruim 100 zakenvrouwen en das toch een machtig mooi gevoel in een overvol en super enthousiast stadion. Je begrijpt het al, tijdens de wedstijd kreeg ik ook ‘last’ van het voetbal koorts en bleef ik de hele wedstrijd. Volgend jaar een seizoenkaart kopen?

Overeenkomsten?

Voor mij zit die in uit je eigen comfort zone komen, belangstelling hebben in iets nieuws en open staan voor anderen. Nu heb ik daar meestal geen moeite mee, volgens mij ben ik zo geboren: als er ergens een woord nieuw of pilot verschijnt, ik erbij ben of wil zijn. Waarom is dit dan toch anders? Een aantal belangrijke ingredienten: mooie aparte locatie, heerlijke catering, buitenlucht, ontspanning, samen reizen, geven mij de mogelijkheid een verdieping in mezelf en met de mensen met wie ik ben aan te brengen, iets waar het vaak op een ‘gewone’ bijeenkomst of meeting niet van komt.

Conclusie:

Ik denk dat anders netwerken te leren valt, sta open voor suggesties en zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen..