Selecteer een pagina

Breakfast-club

Het statement, afkomstig van een deelneemster van de Breakfast-club (BFC),is een goede manier om dit artikel mee te beginnen.
Ik doe dit jaar zelf als deelnemer in Alkmaar mee en leer er heel veel van. Al tijdens de eerste sessie, waarin ik mezelf mocht voorstellen, werd ik geconfronteerd met het feit dat ik over de groep heenkeek en geen contact maakte met de groep. Zoals gezegd, confronterend, maar heel leerzaam om te weten, zeker nu ik meer met groepen ga werken en werk. En zeker nu ik zelf besloten heb de groep in Haarlem te gaan leiden. Die ene opmerking van Anne Judith te Laak-Storm van Leeuwen van “Leeuwenstorm”, die ons  korte workshop “Spreken in het openbaar” gaf, heeft al een wereld van verschil voor mij gemaakt, laat staan wat de andere sessie nog voor me in petto hebben…
In een paar zinnen de kern van de Breakfast-club:
Een bijzondere leergang waarbij een vaste groep van ca. 15 (MKB-)ondernemers gedurende één jaar (tijdens 8 ontbijtsessies) – ingeleid door een stuk theorie en aan de hand van ingebrachte cases -diepgaand met elkaar discussiëren over onderwerpen/knelpunten die zij zelf vooraf hebben aangegeven. Gezamenlijk komen ze tot oplossingen die vervolgens concreet in de praktijk worden toegepast. De sessies vinden plaats op bijzondere locaties en in een informele sfeer. Op deze website is uitgebreide informatie over het concept terug te vinden.
Stand van zaken

Na enkele jaren investeren, krijgt de Breakfast-club vaste grond onder de voeten. Het concept is succesvol gebleken, de deelnemende ondernemers zijn erg enthousiast en de naamsbekendheid in Noord-Holland is stevig gegroeid. Er zijn momenteel twee groepen waarvan één in Alkmaar (DSB-stadion) en één in Hoorn (Schouwburg Het Park). Met het opzetten van nog drie nieuwe groepen die naar verwachting na de zomer gaan starten, komt de Breakfast-club in een ander vaarwater terecht.
Astrid de Bruin: “De Breakfast-club is een cadeautje voor mezelf”
“Bij de timmerman thuis piepen de deuren. Als ondernemer herkent u dit vast. We zijn druk bezig met het werken bij of voor anderen en kunnen vaak de tijd niet vinden om eens rustig te kijken naar onszelf en onze onderneming. Ikzelf ben daarin niet anders en had behoefte om met andere ondernemers te praten over hun ervaringen en ideeën. De Breakfast-club is daarbij een uitkomst. Er worden onderwerpen besproken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Na een stukje theorie wordt de groep gesplitst en brengen 2 deelnemers hun vraag in. D.m.v. vragen / brainstormen / antwoorden worden er bijzondere conclusies getrokken waarmee de vraagsteller, maar ook jijzelf verder kan. Het leukste is de mogelijkheid iemand te vragen jouw buddy te zijn of m.a.w. jouw stok achter de deur, je motivator en coach. Met diegene ga je daadwerkelijk aan de gang, zodat je in de volgende bijeenkomst kunt melden wat je daadwerkelijk hebt gedaan.”
“Inmiddels ben ik begonnen aan het tweede jaar. Waarom? De Breakfast-club is voor mij een belangrijke groep geworden die mij helpt mij te ontwikkelen als ondernemer en waar ik met vragen terecht kan die ik niet gauw aan anderen zou stellen. Hierdoor heb ik aan het begin van het jaar  belangrijke besluiten genomen en zijn de veranderingen in mijn eigen organisatie volop aan de gang. De twee en half uur op vrijdagochtend zijn echt een cadeautje voor mijzelf. Juist omdat ik het zo druk heb. Ik kan het iedere ondernemer met ambitie dan ook aanraden. Mocht u meer willen weten over mijn ervaring met de Breakfast-club, neem dan vooral contact met mij op. Mijn gegevens zijn te vinden op www.pronta.nl.”
Breakfast-club nu ook in Haarlem vanaf september 2009
Ook ondernemers in Kennemerland en omstreken gaan kennismaken met het Breakfast-club concept.
Joost Baltus, (mede initiator van BFC concept):
“Net even anders richt zich op effectief netwerken, management coaching en projectmanagement, drie ingrediënten die nauw aansluiten bij ons Breakfast-club format.
Dus ben je ondernemer in Kennemerland, wil je praktische managementtheorie toepassen, sta je open voor discussie en wil je graag een buddy die met je meekijkt naar jouw uitdagingen? Kom dan naar het kennismakingsontbijt op vrijdag 19 juni in Haarlem. Klik hier om je aan te melden! “
Laat me weten als je verder vragen hebt.
Ik hoop jullie als deelnemer te mogen begroeten aan deze bijzonder leergang.