Selecteer een pagina

Volgens mij schreef ik al eens eerder over het feit dat als je een boek voor de tweede keer leest je soms toch denkt: heb ik dit al gelezen? nee toch, dat stond er vorige keer niet?

Over eenzelfde fenomeen wil ik het vandaag hebben.Op 5 maart was ik met een collega ondernemer naar Amsterdam getogen naar een netwerk avond van een aantal netwerken samen (o.a. DNA en VVNA), onder de vlag van NetwerkVeiling o.l.v. Joki Beerendonk. Nu hebben wij (VIB) deze veiling ook bij ons gehouden in november 2007 en ik vond het een super leuk concept dus wilde ik het graag nog eens meemaken. En toch twijfelde ik ook wel beetje: zal het net zo leuk zijn…hoe doen zij het…welke kavels zullen zij veilen? Allemaal vragen waar ik wel een antwoord op wilde hebben dus…we zijn dus geweest.

Voor de pauze werden een aantal kavels aangeboden waarop dan na de pauze geboden kon worden met ‘nep’ geld dat eenieder bij de entree had gehad in een groene enveloppe. Ieder had een ander bedrag…dus..om op sommige kavels te kunnen bieden moest je wel gaan samenweken, en das nu denk ik de grote truc van dit concept. Bepalen wat je een leuk kavel lijkt, zien of je er samen met anderen aan deel kunt nemen en dan samen bieden. Als je niet genoeg geld hebt betekent dit dus niet dat je een kavel niet kunt kopen, maar dat je moet gaan kijken hoe je die kunt bemachtigen.

Je leert zo dus heel snel, jezelf (nog) beter kennen, inschatten of een kavel iets voor je is en kijken en ervaren of je met een ander samen kunt bieden en werken om iets voor elkaar te krijgen. Ik vind persoonlijk bieden op een groepskavel het leukste, dan biedt je dus samen en gaat samen een groepstraining of middag krijgen en das weer leuk. Zo leer je snel een aantal medeondernemers beter kennen en deel je met elkaar wat je doet en wat je die middag leert. Als je dan een volgende keer bij een (potentiel) opdrachtgever zit kun je ineens veel meer bieden dan alleen je eigen produkt of dienst. Je hebt nu uit eigen ervaring de dienst of training van een ander leren kennen en dan praat je er makkelijker over. Een leukere ervaring met netwerken ken ik op dit moment niet.

Ik heb zelf ook een kavel aangeboden, een netwerk spaghetti sessie, samen met een collega Artie de Graaf uit Haarlem. Zij heeft een mooie ruimte genaamd www.Sparren.biz en stelde die ter beschikking hiervoor, en verzorgt de spaghetti na afloop. In april gaan we met 10 ondernemers die hierop geboden hebben een middagje net even anders netwerken. Ik heb haar leren kennen via onze eigen ViB netwerk-veiling vorig jaar november. Zo zie je maar weer, van het een komt soms weer het ander en voor je het weet…verzin je samen nieuwe produkten en diensten en wordt je zo succesvoller. Daar gaat netwerken o.a. ook over voor mij.

Het ´geheim´, voor zover het een geheim is, zit hem in dat ik open kan staan en nieuwsgierig ben naar wat er zo´n avond zal gebeuren, wie er op zo´n avond rondlopen en wat ze te bieden hebben. Dit ondanks het feit dat ik denk te weten hoe zo´n avond, die ik al eens meegemaakt heb, eruit ziet. Elke ervaring is toch weer anders…dat maakt netwerken voor mij zo leuk.

Graag tot een volgende keer,

Ingeborg van Meggelen