Selecteer een pagina

Het wordt weer eens tijd een blog te schrijven over netwerken. Ik hoor van meerdere mensen dat als ze eenmaal met twitter begonnen zijn, ze vaak minder toekomen aan schrijven op hun weblog. Dat is bij mij ook een beetje het geval.

Daar komt nog bij dat ik sinds een paar maanden echt actief bezig ben om, naast Haarlem, ook rond Eindhoven een netwerk op te bouwen en dat kost tijd, zoals iedereen weet. Maar misschien is het wel meer een zaak van prioriteit, wat vind ik het belangrijkste? Waar ben ik naar op zoek? Wie kan me daarbij het beste helpen?

Divers
Aan de ene kant mensen die de weg hier kennen en me kunnen introduceren bij verschillende netwerken. En aan de andere kant bedrijven of ondernemers die wat hebben aan wat ik doe, en graag zakelijk met mij willen kennismaken. Eerst moet je elkaar kennen en dan kan er mogelijk wat op of uit volgen. Of kunnen mensen je doorverwijzen. Door een middel als Twitter en ook LinkedIn en de groepen daar, liggen die contacten steeds makkelijker en sneller binnen handbereik.

Actie
Ik merk dat ik al best wat mensen heb leren kennen rondom Eindhoven, dus even niet meer zo sterk naar nieuwe contacten zoek maar kijk waar ik verdieping kan aanbrengen in de bestaande contacten. Misschien eens samen met anderen wat projecten kan oppakken en kijken of uit de samenwerking dan wel iets of misschien wel niets ontstaat. Maar het doen is vaak wel belangrijk, de actie.

Samen
En ik bedoel eigenlijk niet alleen Eindhoven qua omgeving, Brabant biedt veel meer dan dat. Zo gaan we eind van de maand, de 31 ste, in Den Bosch starten met bitesenbusiness voor leuke vrouwen. Dat doe ik samen met 2 andere leuke vrouwen. in Haarlem is het heerlijk om te doen en doen we dit alweer ruim een jaar, nu eens kijken of we hier kunnen gaan spetteren en mooie avonden hebben. Ik denk van wel…

Ook durftevragen komt meer naar Brabant toe, 26 mei tijdens een besloten MKB afterparty in Den Bosch en op 7 juni in Wagenberg (bij Breda). De laatste sessie zat eigenlijk binnen nog geen week alweer vol. Leuk en fijn te merken dat dit steeds meer een middel aan het worden is voor mensen om makkelijker en directer je doel of ambities te bereiken. Ook voor mij als begeleider is dat zo, ik hou er heel erg van met groepen te werken en te zorgen dat mensen zakelijk gezien een stap dichter bij hun doelen komen. En dan is het heerlijk als anderen zeggen ik heb wel een locatie en een groep mensen, wil jij komen faciliteren. Dan kan ik meteen weer wat verdieping komen brengen, en mensen beter leren kennen. Mijn collega Sander Dantema heeft laatst een kort filmpje laten maken, wat is dat nu durftevragen?

Maar ik ben ook nog steeds en blijf voorlopig ook in en rondom Haarlem actief. Zoals met de bibliotheek daar. Jan Klerk organiseerde laatst een brainstorm met een groepje mensen en daar schreef hij ook over. Verdieping met de bieb noem ik het maar.

Verschil
Tja, ik zie na al dit schrijven dat de vraag die ik aan het begin stelde eigenlijk nog niet aan bod is geweest. Is dat erg? Vast niet, anders was ik er wel over begonnen of had ik er meer over geschreven. Zie dit dan maar weer als een eerste stap op weg naar meer artikelen over dit onderwerp. De stap is belangrijker op onze reis dan de bestemming…

Ik heb in ieder geval beschreven hoe ik op mijn eigen vrouwelijke manier netwerk. Is dat anders dan een man? Zou een man het anders aanpakken als hij op een nieuwe plaats een netwerk probeert te vinden en op te bouwen? Ik weet het niet, laat dat ‘oordeel’ graag aan de mannelijke lezers over en nodig ze van harte uit daar iets over te schrijven…Hoedoenjulliedat?

Namaste op deze nieuwe, klein beetje zonnige maandag