Selecteer een pagina

Ja, zo voelt het echt, ik , en hoop ik met mij vele honderden mensen, ga morgen naar Zandvoort om aandacht te vragen voor het leven in zee.

Vanmorgen was ik nog op radio ZFM Zandvoort te beluisteren om aan alle mensen die luisterden, te vragen morgen even naar zee te komen, vanaf 13 u verzamelen bij Center Parcs hotel aan de boulevard,vanaf 14 u de zee in…

Vrij van welke prijsvraag (lees mijn anders blogs hier maar over) voelt het absoluut, en vanuit die vrijheid ben ik weer heerlijk enthousiast. En van hieruit wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de vele blijken van waardering  en eerlijke feedback en reacties in alle mails en telefoontjes die ik kreeg nav mijn niet meer mee doen aan de zgn challenge. Lees meer op netwerken.blogspot.com in het artikel van Martijn Aslander: Netwerker van het jaar? Zijn ze nu helemaal gek geworden? van 30 oktober j.l.  Met al die reacties voel ik me veel meer een open, eerlijke en spontane netwerker dan met welke "Trofee" dan ook. En..ik ben niet de enige die zich teruggetrokken heeft. Kennelijk nodigt eerlijkheid, terug durven komen op een eerder genomen besluit en durven kijken naar jezelf, anderen uit dat zelfde te doen (dat schreven vele me ook).

Dit is waarschijnlijk een van laatste keren dat ik hier over schrijf, er is nog zoveel wat ik ook wil delen…

Van de week was ik te gast bij de Challengerday van Sprout in Hilversum in studio 21, wat een inspirerende dag. Ik moet eerlijk bekennen , dat ik er niet zoveel van verwachtte, in die 11 jaar dat ik bezig ben zijn er al zoveel seminars en workshops aan me voorbij getrokken, die je, als je de folder gelooft, nooit mag missen, maar waar ik vaak achteraf mijn twijfels bij had.

Van deze dag dus niet. Het boeiende vond ik dat de sprekers allemaal vanuit hun hart wel een boodschap hadden, die vaak niet echt nieuw is, maar heerlijk om te horen en bij je zelf te rade gaan, welke boodschap jij aan de wereld hebt.

En hoe eenvoudig het soms is om met een idee te komen, door gewoon naar de markt te kijken en te zien, wat jij denkt dat er mist, en daar dan je eigen bedrijf met je eigen jus van te maken.

Zoals het verhaal van Gijs Groeneveld, die op een morgen wakker werd en besloot van New York naar Rotterdam te roeien en een wereldrecord uit 1896 aan te vallen. Na 2,5 jaar voorbereiding ging hij op pad, mooi vond ik het van hem om te horen, hoe hij nu o.a. meer van stilte en luisteren naar anderen kan genieten, want 60 dagen met 4 man in een kleine boot zitten, geeft je een compleet andere kijk op de wereld.

Of Richard Bottram met zijn marathon 365.org. Vanuit het verlies van zijn vriendin ging hij aandacht vragen en geven voor iets dat voor haar ziekte niet in zijn leven ‘bestond’. Zo liep hij 365 dagen achter elkaar de marathon, onder het motto: bij een ziekte als kanker kun je ook niet zeggen: nu ben ik een dagje niet ziek. Wat een wijze en boeiende les.

Volgens jaar ga ik er zeker weer heen, al hoop ik dan stiekem wel, dat er meer vrouwelijke sprekers zijn, want die hebben zeker ook mooie en inspirerende verhalen aan de wereld te vertellen, nietwaar dames?? !! Het verhaal van Iens vond ik ook zeer inspirerend om te horen. Een aantal jaren geleden had ik haar persoonlijk ontmoet op een vrouwen netwerk meeting, toen was ze nog maar net met Simone Brummelhuis van start gegaan. Met lef en openheid weten ze een boeiend en internationaal opererend bedrijf neer te zetten. Waarvan acte.

Graag tot een volgende keer,

Ingeborg van Meggelen.