Selecteer een pagina

Vorig jaar kwam ik in contact met Firefly040 een nieuw netwerk in Eindhoven dat per 1 januari van dit jaar van start zou gaan. Het klonk anders dan andere manieren van netwerken, geen spreker, geen workshops, geen lezingen, maar zelf aan de slag gaan met nog eens 20/25 andere ondernemende mensen. Dat leek me wel wat en dus meldde ik me aan als lid.

Op de website van Firefly040 staat het netwerk als volgt omschreven:

Opbouw bijeenkomsten
Gedurende het jaar vinden er negen bijeenkomsten plaats. We behandelen daarin drie branche-gerelateerde probleemstellingen. Voor iedere probleemstelling trekken we drie bijeenkomsten uit. In de eerste bijeenkomst stelt de branche zich voor en legt uit wat het probleem / vraag is. In de tweede bijeenkomst gaan de leden brainstormen over de probleemstelling. In de derde bijeenkomst presenteren de leden de uitkomsten en nieuwe inzichten aan de branche

Oefenen?
Het idee erachter is dus : met andere mensen samen vraagstukken die MKB bedrijven/ branches aan ons voorleggen, bekijken van verschillende kanten en er ons licht over laten schijnen. Meestal kom je als eenpitter/zp-er niet zomaar in een bedrijf binnen om er te kijken en je mening over zaken te geven, toch?
En als dat wel het geval is gaat het meestal om een opdracht en dan moet je ‘serieus’ aan de bak. Maar waar kun je als zp-er ‘oefenen’ en eens in bedrijven kijken waar je misschien niet 123 binnen komt, maar waar je wel waarde kunt toevoegen? Ik heb dat niet vaak meegemaakt, eigenlijk nog nooit.
Hoe oefen jij als mede ondernemer eigenlijk om nieuwe zaken te leren en je te blijven ontwikkelen? Behalve dan op cursus gaan of een studie volgen bijvoorbeeld.

Ik lees je reactie graag, en zal volgende keer meer vertellen over mijn firefly ervaringen en hoe het zo kwam dat ik expeditie-begeleider geworden ben.