Selecteer een pagina

…altijd maar blijven doen wat je altijd al deed. En dan niet tevreden zijn met het resultaat wat je krijgt.
Soms gebeurt er iets, waardoor er voor en met jou een wending plaatsvindt, je leven is na dat moment niet meer zoals het daarvoor was. Dat kan iets heel kleins zijn of iets indrukwekkends, dat maakt niet uit.

Ik fiets nu trouw iedere ochtendom mijn hometrainer en elke dag een beetje langer en dan kijk is dus inspirerende TEDx of andere filmpjes. Dit filmpje met Peter van Lindonk maakte me vanmorgen weer duidelijk: Volg dat interne gevoel noem het intuitie, ingeving, aha…. en zie wat er kan gebeuren.

Ik herinner me nog goed dat ik Peter van Lindonk voor het eerst zag als opperstalmeester en dat hij indruk op me maakte. Ik kreeg ook een door hem uitgegeven boekje mee, dat nog steeds ergens in mijn boekenkast staat. Van die items waar ik geen afscheid van kan nemen.  zo van: ooit kom jij me nog van pas.

Wending
Wat laat mijn knie me deze keer leren of zien? In 2006 ben ik ook , maar toen aan mijn linkerknie, geopereerd, en dat heeft ook voor een wendig gezorgd. Een toekomst als recruiter werd toen in de kiem gesmoord, nu ben ik daar dankbaar voor.

Nu hoor ik de zin: er is meer in het leven dan….en denk dan meteen: WERK.
Afgelopen jaren heb ik hard/t geprobeerd van alles van de grond te krijgen en doen op het gebied van werk, een aantal zaken heel succesvol en sommige zaken zijn ook niet van de grond gekomen of succesvol geworden. Wat is succes? Hoe hart moet je werken en hoe lang moet je doorgaan met iets? Wanneer stop je? Welke dingen/zaken /projecten neem ik mee, waar stop ik mee?

Meer vanuit mijn hart werken, nog meer, is dat nu de wendig ?   

Meer groen integreren, dat komt er nu naar boven bij me. Groen is de kleur van je hartchakra, het middelste chakra, en staat voor grenzen stellen en liefdevol naar jezelf en anderen zijn. Het goed in balans zijn. Anderen en ook jezelf de ruimte geven om te kunnen zijn wie ze zijn, om die dingen te doen die voor jou belangrijk zijn. Een echte teamplayer zijn ,in tegenstelling tot de 'complementaire' kleur rood, die als een leider voor de groep staat en vaak dus meer alleen opereert. Met de kleur groen geef ik mezelf dus ook letterlijk groen licht. Je kunt dit ook voor jezelf creeeren door meer de natuur in te trekken of in de tuin te zijn. En dat laatste doe ik hier dus, veel in de tuin zijn.

Een mooie uitdaging om deze week mee te verder te gaan. Laat ik nu ook 'toevallig' een groene jurk aan aangetrokken hebben vandaag, nog voordat ik wist dat ik hier zou schrijven. Het valt me dus letterlijk toe. En dan maar eens kijken wat er me verder toevalt…

Namaste,

Ingeborg van Meggelen