Selecteer een pagina

 

Wist je dat kleur de snelste vorm van communicatie is?

Door het dragen van kleur vertel je wie je bent en hoe je je vandaag voelt.

 

Kleuren zie je op veel plaatsen in de natuur (met zijn diverse seizoenen), in kleding, in huisstijlen van bedrijven, in de bladen, kortom, je kunt er niet omheen.

Maar hoe werkt dat nu met kleuren? Wat betekent een kleur voor jou (en je omgeving)?

Intuïtief weet je dat soms wel een beetje, maar hoe zit het nu eigenlijk? Die vraag krijg ik steeds vaker gesteld. Vandaar dat ik er hier maar weer eens wat dieper op inga.

 

Frequentie

Licht komt binnen via je ogen en gaat naar het centrum van je hersenen, de hypothalamus. Sommige noemen dit orgaan de manager van de hersenen of het brein van de hersenen.

 

Elke kleur of frequentie geeft een ander signaal af aan de hypothalamus, die op zijn beurt de boodschap doorgeeft aan andere delen van je lichaam. Een van de meest zichtbare reacties op je lichaam is die van de kleur rood.

Als je in een kamer zit die overwegend rood is zullen je hartslag en ook je bloeddruk omhoog gaan en zulk je je rusteloos en verhit voelen en op de lange duur kun je zelf geïrriteerd raken. Aan de andere kant zal een kamer doe overwegend blauw is je op je gemak stellen, je bloeddruk verlagen en je helpen rustiger en kalmer te worden.

 

Achter iedere kleur schuilt een boodschap en een gevoel. Colour Coaching geeft je een duidelijker beeld: hoe sta je emotioneel momenteel in het leven, wat is de oorzaak van eventuele hindernissen en hoe kan kleur je ondersteunen om uiteindelijk je doelen te verwezenlijken en je potentieel te vergroten.

 

Colour Caoching gaat niet uit van haar- of huidkleur en welke kleur daarbij past maar welke kleur je emotioneel kan ondersteunen om jezelf beter te voelen en zo van binnen uit te stralen. We werken met de kwaliteiten van de kleuren. Dooreen leuke sjaal of ketting te dragen kun je alle kleuren ook echt dragen is mijn persoonlijke ervaring. De kettingen maak en verkoop ik tegenwoordig ook zelf.

 

Door meer inzicht en begrip te krijgen van kleuren zul je:

·         je energieker voelen

·         meer focus krijgen en makkelijker je doelen bereiken

·         creatiever zijn en de dingen aantrekken die je verlangt

·         meer bewust zijn van de boodschap die je uitzendt

 

 Tijd voor wat anders?

 

Heb je genoeg van steeds hetzelfde?

Ben je toe aan verandering, om dingen anders te doen?

 

Verandering en nieuwe ervaringen geven iets nieuws en zorgen ervoor dat je weer plezier, enthousiasme en energie kunt ervaren. Daardoor blijf je jong van geest en lichaam. Wie wil dat nu niet?

 

Begin met het dragen van magenta/ fuchsiablouses, tops of overhemden om veranderingen toe te laten en zaken anders aan te (gaan) pakken. De kleur magenta / fuchsia helpt je om nieuwe ideeën toe te laten en passie te ervaren, zowel zakelijk als privé. Om een beetje buiten de gebaande paden te gaan.

 

Misschien wil je met je werk wel wat anders gaan doen en trek je een magenta t shirt aan. Het einde van het jaar is vaak een tijd om eens na te denken of wat je doet nog wel past of niet anders kan. Dat hoor ik vaak van mijn klanten. Tijdens de business coaching kan ik hier dan dieper op ingaan en maken we samen, als je dat wilt, een echt plan van aanpak en gaan er zaken ook echt voor jou veranderen. Kleur is een enorme ondersteuning in zo'n proces.

 

Of wil je met de feestdagen eens wat anders doen dan het 'geijkte', trek dan eens een magenta sjaal of ketting aan. Het is niet hetzelfde als een t shirt dragen maar geeft je toch wel een indruk van hoe een kleur voor je kan werken.

 

 

Veel plezier en vooral kleurrijke dagen gewenst,

 

Ingeborg van Meggelen

zoals Seneca al zei:

 

Door niemand worden we zo grondig om de tuin geleid als door onszelf.