Selecteer een pagina

Ik ken Karen Romme al vanaf dat ik zo’n beetje voor mezelf begon met Net even anders in 1997. Haar missie is Nederland ondernemender maken en das de mijne eigenlijk ook. Al komen er op mijn pad vaak vrouwen en heb ik me dus in die richting wat meer laten meevoeren.

Eierdopje 

Niet iedereen is in de wieg gelegd om ondernemer te zijn, maar ondernemend zijn kan iedereen. Je hoeft niet af te wachten tot ‘anderen’ wat doen, je kunt je heft in eigen handen nemen. Of dat nu met je baas of collega is, dat maakt niet uit, je doet je mond open en je zegt ‘ergens’ iets over. Daardoor kan er iets gebeuren. Afwachten of zwijgen leidt niet altijd tot iets constructiefs, al groeit het gras niet harder door eraan te trekken, dus bij tijd en wijle misschien niet teveel of te hard werken of alles eruit flappen maar even geduld hebben, kan ook lonen.

En das ook het pad van een ondernemer. Jezelf laten horen en zien zonder TE te zijn. Je bent als ZP er niet meer of minder dan een ander bedrijf, jij bent jij ! En anderen kiezen jou omdat jij jij bent. En wat dat is kun je ze vragen als je het zelf niet goed onder woorden kunt brengen. Calimeromarketing in een eierdopje  geeft een Zp’er (zelfstandig proffesional) tools en handigheidjes om je te onderscheiden en te excellereren.

Ze hanteert in het boek 5 basisprincipes:
1 Stel jezelf vragen en durf te kiezen.
2 Doe de dingen die je doet beter en professioneler dan anderen.
3 Zet je zelf actief in als boegbeeld van je bedrijf.
4 Ontwikkel een marketingstrategie die dicht bij jezelf staat.
5 Ga voor relaties in plaats van klanten.

In mijn woorden : durf kleur te bekennen. Dan zien anderen wie jij bent en kun jij stralen met die dingen waar jij goed in bent. Het gaat om je deskundigheid laten zien. Doe dat ook.

Je kunt jezelf op verschillende manieren laten zien zowel online als offline. Zorg dat je dat herkenbaar doet en dat je eerlijk/authentiek bent.

In 10 ‘regels‘ legt Karen uit hoe je hier invulling aan kunt geven. Praktisch en inspirerend. Zo praktisch zelfs dat ik meermaals het boek neerlegde om te gaan doen wat ze zei….

Een paar kernwoorden:
– kies
– (zelf) vertrouwen
– lef

Wat er ook gebeurd, de ervaring die je opdoet als ZP’er neemt niemand je meer af !!

Het rode kaft staat voor de liefde, passie en leiderschap die je toont, iets waar de wereld aan toe is en naar smacht. Laat je inspireren en inspireeer anderen met wat je doet en te bieden hebt !

Een passievolle dag,

Ingeborg