Selecteer een pagina

Op zich heb ik ‘niks’ of geloof ik niet in de negatieve associaties bij  “vrijdag de 13” en “bluemonday” . Ik geloof er niet in, doe er niks meer of minder om die dag. Ik heb heb wel ooit een leuke workshop gevolgd in Den Haag van een dame die alleen op vrijdag de 13e die workshops gaf, maar dat zag ik meer als openingen, manieren om iets in actie te zetten, en niet doemdenken.

Toch kreeg ik daarmee samenhangend iets moois. Vandaag kreeg nl gave input van Stan Lenssen alias vrijewerker op mijn vraag: welke 3 woorden vind jij dat bij mij passen en toen kreeg ik dus een BIG smile op mijn gezicht.

Hij gaf nl als woord: bluemonday remedie en daar werd ik blij van. Het voelt ook erg als erkenning en herkenning van wie ik ben /wil zijn. En aangezien ik veel van kleur weet, en ermee werk, leg ik meteen de link met kleuren. Kijk deze video en voel mee wat ik bedoel: Kleuren kleuren

Blauw

Blauw is de kleur van onze keelchakra en ons derde oog (navy), die staan voor communicatie, goed onder woorden kunnen brengen van zaken, het analytisch zijn en dingen willen uitpluizen. Beide kleuren vertegenwoordigen leiderschapskwaliteiten in mensen, hun vermogen om richting te geven aan zaken (navy) of om een goede leraar of raadgever te kunnen zijn (blauw). Ze bevinden zich beide in het bovenste gedeelte van ons lichaam en vertegenwoordigen zodoende meer het rationele gedeelte van ons menszijn.
Mooi vind ik dan altijd om ook naar de tegenoverliggende kleur te kijken. In dit geval is dat Oranje. Die 2 samen brengen/houden elkaar nl in evenwicht.

Oranje

En laat oranje nu net de kleur zijn die voor 2012 is gekozen door Pantone . Oranje is de kleur van het haardvuur, waar we vroeger bij gingen zitten om verhalen van elkaar te horen. Reizigers vertelde dan wat ze meegemaakt hadden en zo wisten de “achterblijver” veel meer en konden de dingen soort van mee-ervaren. Het is een vrolijke, optimistische en vooral sociale kleur. Waar blauw vaak de controle wil houden en analyseren, kan oranje juist mooi loslaten, om zo weer iets nieuws te kunnen ontvangen. En ik herken me in de eigenschappen van de kleur oranje wel heel erg en hou van die kleur.

Storytelling

En wat zien we als soort van nieuwe ’trend’ tegenwoordig steeds meer? Juist ja, storytelling, het oude beroep van verhalenverteller komt weer helemaal in. Gister las ik daar een mooie blog over van Raymond Godding.

De kleuren van mijn vorige logo waren oranje en magenta (knalroze of fuchsia) , mijn nieuwe logo gaat nog wel oranje bevatten maar ook groen. Een volgende keer leg ik daar graag meer over uit.

Mijn vraag aan jou: wat heb jij met blauw en of oranje?