Selecteer een pagina

Beweging……is eigenlijk een heel mooi werkwoord. Ik doe het iedere dag, bewegen, want ik ben geen stil type. Daarmee bedoel ik dat ik niet lang kan stil zitten en ‘niets’ doen. Ik ben eigenlijk altijd in beweging. En dat kan  dan ook meteen een valkuil zijn. Stilstaan kan soms veel meer teweegbrengen, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. In bewegin zit ook het woord ‘weg’, hetgeen een pad of richting aangeeft. Ergens heen gaan dus.

Ik ben een beweeglijk type. Toen ik laatst in de video workshop van Edo van Santen zat, heeft hij een video gemaakt waarop je kunt horen & zien wat ik doe. Zelf ben ik er heel tevreden en gelukkig mee. Visueel kom ik beter over denk ik, je kunt me zien en volgen (dat laatste hoop ik natuurlijk wel :)). Er zit ook daar beweging in.

Zoals jullie weten werk ik veel met kleuren, en die brengen ook beweging in zaken of mensen. Een kleur heeft zelf een trilling of frequentie en die doet iets met ons mensen. Wist je dat kleur de enige frequentie is die wij met het blote oog kunnen zien? En zelf iemand die niet kan zien , voelt een kleur wel degelijk.

Bij sommige kleuren ga je je rustiger voelen (bv lila of zacht rose) en bij andere kleuren krijg je meer het gevoel van actie, van iets willen doen (bv rood of paars). Soms vind je een kleur mooi en een andere kleur juist lelijk. Van deze kennis van kleuren wordt al veel gebruik gemaakt in marketing en ook bij de inrichting van panden en huizen, maar dat zou wat mij betreft veel meer kunnen worden. En kleur is meer dan alleen een mode kleur. Onderzoeken komen steeds meer naar buiten met de effecten van kleuren.

KLEURENWIEL
Kleur is niet alleen om ons heen, we dragen het ook in onze kleding. Vroeger trok ik, als ik me niet lekker voelde, een oude trui en broek aan en deed dan ook niet veel, ging stil in een hoekje zitten wachten tot de bui overtrok of de dag om was. Nu ik meer over de invloed van kleur weet, kan ik zelf bepalen hoe mijn dag eruit gaat zien. Wil ik bepaalde zaken echt voor elkaar krijgen en gefocussed werken dan trek ik een geel t shirt aan. Wil ik mediteren dan doe ik bij voorkeur lila aan. Wil ik laten zien dat ik van actie en activiteit hou, dan trek ik of een oranje of een rood jasje aan.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien wat kleur teweeg kan brengen en dat jij dit overneemt om bij jou zaken in beweging te zetten. Ik hoor graag wat het teweeg gebracht heeft, of misschien juist niet?
Laat kleur wie je bent ondersteunen en verstevigen!