Selecteer een pagina

Vrijdag 12 juni was ik in Amsterdam in de Supperclub bij de presentatie van alweer een nieuw boek van Huub van Zwieten genaamd Marijn is klaar met werken. Op deze pagina, onder de cover van het boek, kun je ook een interview met Huub horen over dit boek. In de tijd dat ik nog denk over een boek schrijven, schrijft hij ze voor mijn gevoel alsof het een lekker broodje is wat je vooral niet te lang moet laten liggen, want dan is het lekkere en verse eraf. En misschien, bedenk ik nu, is dat wel de sleutel, niet te lang denken maar gewoon  DOEN …wat heb je te verliezen?

Marijn is klaar met werken;  een koffietafelcarri√®reprofielenroman, over de zoektocht van een Nieuwe Professional naar z'n droombaan. Marijn is vastgelopen in zijn werk en wordt door de huisarts op droombaan reis gestuurd. Het wordt een wonderlijke zoektocht door de Amsterdamse Jordaan langs ruim 40 levenskunstenaars. Hun inzichten en visies zorgen ervoor dat ook Marijn z'n droombaan vindt. En ziet hij in dat je als je droombaan gevonden hebt, je klaar bent met werken.

Half maart was ik bij de presentatie van zijn vorige boek: Personal Branding in Utrecht en heb daar ook zo van genoten. Hij heeft een ogenschijnlijk eenvoudige manier van schrijven die me boeit en die me in actie zet. Hoe 'brand' ik mezelf? Het gaat o.a. over geloofwaardig, relevant en onderscheidend zijn. Vragen die daarbij horen zijn o.a.: wat zeggen anderen over mij? Niet zozeer of ze me leuk of aardig vinden, maar wat 'weten' zij van mij? Ik weet uit het verleden dat ik nog wel eens een diffuus beeld van mezelf naar buiten bracht (ik wilde en kon niet kiezen en dus deed ik "alles" en probeer nu duidelijker te zijn en me meer te focussen:Ik ondersteun ondernemers en bedrijven om zichzelf en hun bedrijf effectiever te presenteren. O.a. door geven van netwerk workshops en trainingen. Graag gebruik ik daar de kracht van kleur bij om zo nog onderscheidender en sterker naar voren te komen.

Ik las een leuk artikel van Richard Engelfriet, dat hier ook over gaat, hij noemt het de koeientheorie met als mooie afsluitende zin: Ga op zoek naar het gras waar uw bedrijf nog nooit heeft gestaan en eet smakelijk! Oftewel: laat jezelf zien en pas je niet klakkeloos aan.

Zelf noem ik het boek ook tijdens mijn workshops o.a. die over effectiever netwerken die ik o.a. bij Vrouwenwoensdag geef, maar die ook in open inschrijvingen toegankelijk is voor iedereen die 'anders' wil netwerken.

Ben jij ook 'klaar' met werk?

Een goeie week,

Ingeborg van Meggelen