Selecteer een pagina
Toen ik deze brief maakte voor mijn Vrouwinbedrijf leden,waarvan ik afscheid aan het nemen ben, dacht ik dit is eigenlijk ook wel een mooie tekst voor op mijn weblog. Ik ‘deel’ hem hier graag.
Afscheid nemen, bedanken en nieuwe zaken oppakken

Beste leuke vrouwen,
Jullie kennen mij wellicht vanuit de ViB, waarvan ik ruim vijf jaar voorzitter ben geweest. Zo aan het begin van een jaar ga ik altijd weer een beetje terugkijken op het afgelopen jaar en bedenken wat ik in het nieuwe jaar wil doen. Welke dingen vond ik leuk om te doen,wat wil ik blijven doen en wat wil ik niet meer doen? Ik wil het volgende graag met jullie delen.

Hervonden liefde in 2009

Het was een apart jaar voor me. Mijn vader viel begin 2009 heel ongelukkig op het ijs en brak zijn dijbeen. Ik ben in de weken daarna veel naar het zuiden van het land gereisd waar hij woont, om hem te helpen. Tijdens één van deze bezoeken kwam ik bij de overburen van mijn vader terecht en daar ontmoette ik mijn jeugdliefde Paul. Alsof na 30 jaar de bliksem insloeg! Hij bleek gescheiden. We zijn snel een stel geworden, heerlijk!

Ik vroeg me steeds vaker af of ik het voorzitterschap van ViB niet echt moest gaan loslaten. Na ruim 5 jaar vond ik het mooi geweest. Van ruim 30 leden en niet veel reuring zijn we naar bijna 80 leden en veel PR in kranten en tijdschriften gegroeid. Niet alleen heeft de ViB een actief bestuur, veel betrokken leden en commissies en activiteiten te over, we hielden een vrouwelijke ondernemers-verkiezing en de netwerkveiling bracht de gemoederen flink op gang.
Als colour coach ben ik veel bezig met kleuren en de invloed van kleuren in je kleding op jezelf en je omgeving. Ik ben zelf maar eens wat meer geel gaan dragen om meer focus en zelfvertrouwen te krijgen en wat oranje om dingen makkelijker los te laten. Ook droeg ik vaker navy/donker blauw, dat ervoor zorgt dat ik meer mijn eigen autoriteit en visie durf uit te dragen. De kleuren hebben mij sterk ondersteund om de dingen te kunnen doen die ik deed. ViB was als een kindje van me geworden en ik merkte dat ik het moeilijk los kon laten want hoe moest het dan verder? Door goed in gesprek te blijven met het bestuur is het me gelukt zaken over te dragen en heeft Brenda de Jong nu als interim-voorzitter de scepter over genomen.

Mijn activiteiten

Via een netwerkbijeenkomst kwam ik in contact met Achmea. Ik mocht daar een ‘netwerktafel’ en kleurenworkshop geven. Beide activiteiten ben ik verder aan het ontwikkelen en uitbouwen.
Het afgelopen jaar ben ik met twee andere leuke vrouwen
Bites&Business Haarlem begonnen, speciale avonden voor leuke vrouwen om tijdens een lekkere maaltijd anderen te leren kennen en te onderzoeken wat je voor elkaar kunt betekenen. Ook leid ik regelmatig Vrouwenwoensdagen waar vrouwen vanuit het hele land op de 2de woensdag van de maand een workshop kunnen volgen om van inzicht naar actie te komen.

Aan de medewerkers van het politie korps in Apeldoorn heb ik vier workshops Effectief Netwerken gegeven. Tegen mijn verwachtingen in bleek ik het erg leuk en leerzaam te vinden om zo maatwerk te kunnen leveren. Ook deze activiteit ga ik verder uitbouwen. Wie weet kan ik dit ook bij andere doelgroepen gaan faciliteren. Aan beveiligers in Den Haag heb ik trainingen over gastvrijheid gegeven.
Ik ben in contact gekomen met het fenomeen Durf te vragen. Half januari (gisteren) leidde ik zelf een sessie in Haarlem. Als je dit leest ben ik net officieel Durf te vragen trainer geworden, heerlijk!
Eigenlijk paste ik ‘durf te vragen’ al regelmatig toe in mijn workshop en trainingen, want ik merk dat mensen hulp vragen moeilijk vinden. Draai het eens om: hoe leuk vind jij het om een ander te helpen? En dan ineens is er die flow, de stroom en komt men in actie.
Ik heb diverse trainingen in binnen- en buitenland gevolgd om ook mezelf bij te blijven scholen. Ik ben trainer geworden voor colour coaching, wat betekent dat ik nu zelf workshops mag geven en zo anderen kan leren hoe kleuren je leven zowel zakelijke als privé kunnen verrijken, hoe je je talenten beter kunt benutten.

Pendelen
Mijn nieuwe liefde Paul woont met zijn vier kinderen in de buurt van Eindhoven, dus ik ben ook daar mijn netwerk aan het opbouwen. Voorlopig reizen we op en neer en gaan we een werkkamer voor mij daar realiseren. Mocht jij contacten voor me hebben in de buurt van Eindhoven, dan hou ik me van harte aanbevolen.
Mijn lidmaatschap van ViB heb ik opgezegd omdat ik niet goed weet hoe mijn schema er uit zal komen te zien, maar dat betekent niet dat jullie uit mijn hart zijn. Sterker nog, vrouwelijk ondernemerschap heeft zich genesteld in mijn hart (mijn bedrijfslogo is ook een hart
)!
Ik dank jullie voor alle mooie momenten die we samen beleefd hebben, de tijd die we met elkaar steken in netwerken en elkaar helpen, de mooie afscheidsreceptie op het strand en alle kaarten, mails en telefoontjes die ik kreeg.
Ik wens jullie een jaar vol zelfvertrouwen en focus toe,